Boza, un an în fruntea CEO

Sorin Boza, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia(CEO) a împlinit pe 21 decembrie un an de când a fost numit în funcţie. Sorinel Boza a venit la conducerea colosului energetic după un an de interimat, scandaluri, incertitudini şi dosare penale. Pe la conducerea Complexului Energetic Oltenia s-au perindat Constantin Bălăşoiu, Laurenţiu Ciurel, Laurenţiu Ciobotărică, Ionel Ilie şi în prezent Sorinel Boza, venit din afara companiei şi care a reuşit să aducă societatea pe profil în anul 2017.

Are sindicatele în buzunar

Sorin Boza a fost acuzat că nu are nimic în comun cu domeniul minier şi energetic, că a avut noroc. S-a mai spus că starea vremii a adus CEO pe profit şi Sorinel Boza nu a avut vreun merit în faptul că a fost cerere mare de energie pe cărbune. Posibil să fie adevărate toate variantele. Cert este că, în primul an de mandat al lui Sorinel Boza, Complexul Energetic Oltenia va încheia pe profit, faţă de ultimii trei ani când a avut numai pierderi. Calculele din acest punct de vedere sunt destul de clare şi nu mai au legătură cu algoritmi politici, cu jocuri subterane sau cu alte chestiuni. Sigur că mulţi îl ameninţă pe Sorinel Boza, că o să vadă la anul ce o să fie, că ulciorul nu merge de două ori la apă. Se mai spune că zilele lui Boza sunt numărate în fruntea companiei şi că se pregăteşte să îi ia locul altcineva. Probabil că, la cât s-a vorbit pe tema aceasta, până şi Sorin Boza s-a obişnuit cu gândul că la un moment dat va fi înlocuit din fruntea Directoratului şi va rămâne pe un post în cadrul societăţii, fie în Directorat, fie la conducerea Direcţiei Strategie Dezvoltare. Salariul va fi la fel.

Sindicatele…

Singurul lucru cert este că Sorin Boza a avut o altfel de abordare a problemelor, cel puţin în privinţa relaţiei cu salariaţii. Probabil că unii l-au crezut naiv şi habarnist, dar în tot acest timp Boza a făcut un lucru destul de clar care se vede de pe lună: şi-a aşezat sindicatele în buzunarul de la piept şi are o viaţă lină. I-a angajat pe aproape toţi liderii şi aceştia comentează în public, dar semnează în comisii. Frumos. Pe undeva a dus la un nivel mai înalt munca lui Ciurel.

3 comentarii la „Boza, un an în fruntea CEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com