Boza s-a cafelit cu Ciurel şi e gata să execute

Sorin Boza, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia(CEO), l-a primit miercuri cu o cafea „străineză” pe Laurenţiu Ciurel, ex-directorul companiei, în biroul „de la Gară”, i-a fluturat secretara pe sub nas de câteva ori şi le-a tras-o peste ochi şi sindicatelor, când a stat de vorbă cu „inamicul public numărul 1” pentru liderii de sindicat din CEO şi al puilor acestora. Cu vreo câteva excepţii. Dar liderii îi acceptă acum lui Boza şi astfel de „excentricităţi”, pentru că Boza le e prieten „de suflet”, le-a asigurat confortul spiritual şi i-a ajutat să îşi revină psihic după „era de tristă amintire”.

Boza, prevăzător, nu a spus nu unei întrevederi cu Ciurel, pentru că nu se ştie cine poate fi „şeful” şi nu e bine să nu te cafeleşti cu el. Oficial, i-a dat o adeverinţă(din aia de-ţi cere la dosaru‘ de angajare, cum se spune în popor) şi au stat 15 minute de vorbă, că aşa face cu toţi cei 13.281 de angajaţi când merg să ia adeverinţe „de la Gară”.

Ciurel ce să facă.Emoţionat. Doar a revenit în locul unde, pe vremuri, era aparatură de monitorizare audio-video.

Dar Boza nu e vinovat că l-a primit pe Ciurel care l-a zugrăvit ca pe o albie de porci şi-a l-a tăvălit lingvistic în toate ocaziile. Boza face ce ştie mai bine: se adaptează la context de fiecare dată, că nu e bine să te prindă valul politic „nepregătit”.

Iată părerile lui Ciurel despre Boza:

Mă uit acum la dl. Boza, care dat afară de Lafarge ajunse cel mai mare energetician al tuturor timpurilor. Imi pare rău că stric sărbătoarea, dar  2017 este cel mai prost an al CEO de la înființare, pentru oricine înțelege mai mult decât o cioara! ( am văzut pe Discovery un experiment cu o cioara care scote o nucă dintr-o sticla folosind pe rând trei ustensile, sunt absolut convins ca exista azi șefi la CEO care nu ar trece testul, adică  ” the nut-test”, of-course.)

Am făcut o pauza cam mare de la ultimul articol. Asta pentru că am tot așteptat varianta finală a rezultatelor la 9 luni la CEO. Au venit cam cu o lună întârziere, nou prilej de sărbătoare, ode si imnuri, cat suntem de buni si de performanți. O sa stric bucuria ca de obicei. Daca Ministrul Energiei ar fi energetician ar trebui sa-i schimbe pe toți.

Chiar nu am nimic cu Boza si cu gașca de partid care-l suge ( sau partide). Vorbesc total din afara, e clar ca in aceasta conjunctura zilele sale sunt numărate la CEO. Probabil o știe si el, de aceea a mai creat o funcție de director de direcție la Investiții, sa aibă unde se retrage. Daca va apuca, pentru ca sunt nori negri la orizont, din cate aud.  Pierdut in parfumul secretarei, a crezut ca diplomele la simpozioane si afacerile la partid(e) ajung. Dom’ Costel il va executa rapid si eficient. Oricare ar fi actuala mea părere despre Balasoiu, acesta este un nume in energie. Chiar daca mulți din cei ce i-au stat in preajma la un moment dat au ajuns la pușcărie, nu poate exista comparație intre Balasoiu si Boza. Primul poate vorbi, scrie, știe pe toata lumea in energie. Al doilea nu. Reangajarea lui Burlan si aducerea lui in locul lui Antonie, cu susținerea personala a lui Cârciumaru, care s-a batut  pentru Balasoiu, ar trebui sa-l pună pe gânduri pe Sorinel . In câteva zile pot sa dispară toate: miniștri, vacante, diplome, secretara.

Ocupat sa-mi faci mie dosare, Sorinele, n-ai văzut pădurea de langa tine din cauza copacilor.

Despre afacerea TINMAR

Au speculat faptul ca Directoratul și „aia de la gara” cum spune Pisc, sunt niște papagali care semnează orice, înghit orice, manipulând din umbra.

Despre relaţia Boza – Ginard

Ar trebui verificate contractele firmelor Ginard sau Gamiatricos, ( amândouă au același patron, Gicanu, noul mare prieten al directorului general). Pe vremea mea livrau marfa de foarte proastă calitate, motiv pentru care nici nu-i mai primeau cei de la comercial. Din cate știu, accidentul cu cei doi morți de la Petroșani s-a datorat ruperii unor grinzi livrate de aceste firme. După câteva întâlniri cu patronul la sediu, directorul general ii recomanda călduros și unde nu tine, ii bagă pe gât.

Despre competenţa lui Boza

La fel cum azi , la CEO, directorii se uita pierduți când se vorbește de masuri primare și arzători cu exces de aer secundar pentru denoxare. Denoxare obligatorie peste doua luni la trei grupuri. Ocupați cu rezilierea contractelor de gaz, nici nu știi cum a trecut timpul.

Sa nu înțeleagă cineva iar ca ma iau de directorul general. Doamne ferește, sunt convins ca omul nu avea habar ca exista contract de gaz. In plus, un lider de sindicat de la Rovinari a propus în conferință ca în fata turnurilor de răcire pe la fiecare termo, cam pe la Casa Site, adică în fata de tot, sa i se facă la dom’ director o statuie! Altul, de la Rosia, a propus clonarea în măcar 10 (zece) exemplare (mare compasiune pentru doamna secretara). Prefer oricând doua mii de orci în piață strigand „Jos Ciurel”. In plus, as supăra tare politicieni si ziaristi care pleaca regulat de la CEO cu cate zeci-sute de grame mai grei. Cafeluța!

Decat sa spuneți enormități fără sa clipiți la radio, mai bine uitați-vă colea la astea doua poze de mai jos. O sa vedeți cum in loc de 200 de MW la Brăila cu 700 de roni bucata, puteați avea 1000 cu 170 de roni bucata. La CEO.

Cred ca este inevitabila încă o scumpire la consumatorul casnic. Din păcate peste tot exista cate un Boza. La Nucleara au pus director general un puștan de 28 de ani care nu deosebește un Megawatt de un impiegat.

Actualii directori generali scriu „miau” ca mâța, jicnesc în loc de jignesc și n-au idee unde se pun doi de i. N-ai cum sa ajungi manager (până la urma chestia asta nu se învață), dacă nu știi scrie, dacă nu poți comunica, ci doar aruncând cu bani în oameni. (sigur, în afara de angajați).

Ce sa facă domnii Boza, Bălacescu, domnii din Consiliu de Supraveghere (ce-or fi supravegheat ăștia pana s-a ajuns aici?), dacă din toți 12 este un singur energetician, pe care nimeni nu-l ia în calcul.

Se vorbește prin minister că Dan Vasile ar putea fi promovat. Omul știe diferența dintre cazanul de abur și cel de țuică, sunt cel puțin trei membri ai Directoratului care n-o știu. Ar fi în sfârșit un semn că suntem întregi la cap.

Directori care ar putea vorbi, de pilda Pisc si Bălăsoiu, tac, scârbiți poate de impostură , așteptându-și și ei resemnați pensia.

Ionel Ilie si Marlene, mai mult ca sigur autorii comunicatului, ar trebui să le traducă și celor din directorat ce au scris acolo.

Despre liderii de sindicat „ai lui Boza”

Acum, glumă-glumă, dar situația descrisa mai sus e foarte aproape  de realitate. O parte dintre liderii de sindicat reprimiți la serviciu , pe unde nu trec cu săptămânile, pe salarii duble-triple fata de colegii de birou, povestesc cum Boza manipulează bursa de energie ca sa crească prețul! De acasă, de sub pat!

Imnuri de slavă se înaltă  din piepturile sindicaliștilor laolaltă, smei sau fenemei. În sfârșit, după ce în decembrie 2015 au scăpat de necuratul, o mie de ani de pace urmează. Presa este in delir de ce bine și ce frumos e, după ce s-au mărit și tarifele la pază, la prestatori, iar banii vin la cca 37 de minute după ce ai băgat factura (mă rog, asta nu chiar la toată lumea). Nici nu mai trebuie sa ajungi la Boza, ajunge Pităroiu. Politicienii sunt sătui și  mulțumiți.

Despre Boza – Alstom şi femei…

Doi imbecili posteaza de 100 de ori pe zi înjurături cum ca nu știu ce am eu cu Boza, cum ca el e bun și eu rau. O fi ! Chiar n-am. Va nenoroci CEO cu încercările disperate de a da  denoxarea la Alstom, care nu știe s-o facă, asta ma supară. Va transforma și Rovinari în Turceni. Nu avem absolut nimic în comun, nu avem pe ce ne lua.  La urma urmei, el nu se pricepe la energie,  eu la femei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com