Boza îl întreabă pe Filip unde vor mai lucra rovinărenii dacă se închide CEO

Războiul declaraţiilor a reizbucnit între primarul din Rovinari, Robert Filip, şi managerul Complexului Energetic Oltenia, Sorinel Boza. În timp ce edilul spune că la companie totul este un dezastru şi se va constitui parte civilă pentru a cere daune în cazul redeschiderii depozitului de la Roşia, şeful CEO întreabă unde vor lucra rovinărenii dacă se va închide Complexul Energetic Oltenia. Conflictul are o legătură cu intenţia noilor şefi ai ALDE Gorj de a da de pământ cu Boza şi de a instala un nou şef al Directoratului.

Mesaj dur al lui Filip

„Această companie se îndreaptă spre colaps: zero investiţii, zero condiţii de muncă pentru angajaţi, prin situaţiile financiar contabile, cu profit fictiv şi aşa mai departe. Nu sunt de acord cu politica lor de conducere, ei fac diferenţe foarte mari între oameni. Problema numărul 1 este cu depozitul de cărbune. Au făcut o afacere din oraşul nostru şi l-au transformat într-o  groapă de mizerie.  Ştiu că există un raport al Corpului de Control al Ministrului Energiei , nefavorabil, pierderi de sute de milioane de euro, prejudiciu. Nu suntem de acord cu ei şi nu susţinem sub nicio formă această conducere. Boza ne-a promis că va demara lucrări la noul depozit şi ne-au pus cărbunele pe noi, în oraş.Ne constituim parte în procesul Greenpeace şi Bankwatch care vor da în judecată CEO”, a declarat edilul din Rovinari.

Banii de la CEO

Sorinel Boza, preşedintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, i-a dat replica lui Robert Filip, la un post local de radio din Târgu Jiu. „Primarul se va constitui parte civilă alături de Greenpeace şi Bankwatch. Eu nu pot să spun decât că 70% din venituri sunt constituite din taxele achitate de CEO către primărie, iar 80% din populaţie mănâncă o pâine de la CEO. Cum să faci aşa ceva, să te constitui tu ca oraş, parte civilă împotriva unei companii de care depinde oraşul. Ne întrebăm unde va ajunge această companie. Se spune ca sunt zero investiţii. Investiţiile au crescut de la 660 milioane de lei anul trecut, la 810 milioane de lei anul acesta. Despre ce vorbim? Ei fac afirmaţii şi nu au informaţii. Bugetul de reparaţii creştere cu 18% faţă de anul trecut. Depozitul de la Roşia a fost redeschis temporar şi e aprobat prin Hotărâre de Guvern. CEO monitorizează zilnic nivelul de praf vibraţii şi zgomot. O echipă măsoară nivelul de zgomot în spatele panoului fonoabsorbant. Se fac măsurători la 90 de metri de panouri. Ne încadrăm la toţi indicatorii. Am măsurat lângă blocuri. Rapoartele sunt însoţite de fotografii…Vreau să asigur populaţia din Rovinari de lângă depozit că nu va avea de suferit pe perioada utilizării depozitului”, a menţionat Sorinel Boza, managerul Complexului Energetic Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com