Bosul IDP, Marius Florică, fără lucrări şi cu leafă babană, în timp ce Ydail încasează potul la deszăpezire

Autorităile din Gorj au anunţat ieri ultimele detalii legate de pregătirile de iarnă şi stadiul asigurării cantităţilor de combustibil, lubrifianţi şi material antiderapant. În timp ce Marius Florică, directorul Întreprinderii de Drumuri şi Poduri(IDP) din subordinea, Consiliului Judeţean(CJ) Gorj, va sta şi anul acesta la căldurică şi fără contract de deszăpezire, firma Ydail va mai încasa o tranşă cu multe zerouri, în baza acordului-cadru încheiat cu CJ Gorj pentru lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene, pe timpul iernii 2017 – 2018.

 

„Reţeaua de drumuri publice judeţene este constituită dintr-un număr de 34 drumuri, cu o lungime totală de 837 km, din care 778 km sunt incluşi în nivelul de intervenţie N.I.2 şi N.I.3 pe care s-a asigurat în permanenţă utilajele, echipamentele de deszăpezire şi combatere a gheţii şi poleiului, iar restul de 59 km sunt încadraţi la nivelul de intervenţie N.I.4 şi privesc sectoarele de drum puţin circulate (conform recensământului de circulaţie) pentru care cheltuielile necesare întreţinerii pe timpul iernii sunt nejustificate economic, iar deszăpezirea se va efectua numai în cazul necesităţii acesteia sau pentru redeschiderea definitivă în perioada de primăvară.

Întreţinerea curentă a drumurilor judeţene pe timpul iernii 2017 – 2018 va fi asigurată de către  Asocierea S.C. Ydail Construct S.R.L., S.C. Romstrade S.A. şi S.C. Metalcolect PROD S.R.L. în baza contractului subsecvent nr. 2/2017, la acordul cadru nr. 7429 din 09.06.2016, pentru ”Lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene aflate în administrarea Consiliului Județean Gorj”.

Societatea dispune de un număr de 7 baze de deszăpezire, respectiv, Târgu – Jiu, Târgu -Cărbuneşti, Motru, Turceni, Rovinar, Stejari, Plopșoru, 3 puncte de sprijin: Tismana, Novaci, Bumbești Jiu şi următoarele utilajele şi echipamentele de deszăpezire cuprinse în programul operativ de deszăpezire, după cum urmează: autofreză – 2 buc., buldozere – 4 buc., autogredere – 3 buc., încărcătoare – 10 buc, remorcher – 1 buc., autobasculante cu lamă – 28 buc., automacara – 2 buc., autocisternă – 3 buc., buldoexcavator – 10 buc., autospeciale cu răspânditor și lamă – 4 buc., autovehicul de revizie – 1 buc.( 68 buc.).

Stocul de materiale antiderapante la această dată este următorul:

1.Nisip antiderapant – 8000 mc (12800 to) din necesarul de 8000 mc;

2.Sare – 700 to din necesarul de 2000 to (35 % până la 01.11.2017, conform Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice – ordinul nr. 289/2000).

De asemenea, este asigurat necesarul carburanților şi lubrifianților pe baze de deszăpezire, pentru 14 zile de intervenţie (motorină 13,8 to, benzină 1,4 to).

Pe toate drumurile judeţene vor fi constituite depozite mici de material antiderapant (nisip în amestec cu sare) la pante, curbe deosebit de periculoase, treceri la nivel cu calea ferată și pasaje CF.

În situaţia în care se impune închiderea circulaţiei rutiere ca urmare a căderilor abundente de zăpadă pe anumite sectoare de drum judeţean, circulaţia va fi deviată pe rute ocolitoare şi semnalizată corespunzător prin indicatoare de informare.

Urmărirea realizării programului operativ al pregătirilor de iarnă pentru drumurile judeţene se face în mod direct prin direcția de specialitate a Consiliului Județean Gorj, Direcția Tehnico- Economică, Dezvoltare Regională şi Relații Externe, coordonarea generală fiind asigurată de Comandamentul Judeţean pentru deszăpezire şi restabilire a circulației pe drumurile publice județene în iarna 2017 – 2018, constituit prin Dispoziția Președintelui Consiliului Județean nr. 932 din19.10.2017. De asemenea, pentru toată perioada sezonului rece 2017 – 2018, se va asigura serviciul de permanență la sediul instituției noastre, între orele 800 – 2000.

Pentru preîntâmpinarea unor evenimente rutiere pe sectoarele de drumuri judeţene DJ 664 Schela – Lim.Jud.Hunedoara între km 15+000-35+000 (L = 20 km) şi DJ 672 C Runcu – Valea Sohodolului – Lim. Jud. Hunedoara între km 15+000-40+776 (L=25,776 km), încadrate la nivelul IV de viabilitate, vor fi montate indicatoare rutiere pentru închiderea circulaţiei în perioada 01.11.2017 – 15.03.2018.

La data de 05.10 2017, s-a transmis circulara nr. 12432 către toate primăriile din județ, pentru întocmirea planurilor operative de organizare a intervențiilor pe drumurile de interes local aflate în administrare, urmând ca acestea să fie transmise Consiliului Județean Gorj până la data de 23.10.2017.

La data de 19.10.2017, au fost convocați la sediul Consiliului Județean Gorj toți constructorii care au contracte în derulare cu instituția noastră, inclusiv reprezentanții Serviciului Rutier Gorj, unde au fost stabilite lucrările ce trebuie finalizate până la data de 15.11.2017, pentru fiecare în parte.

Au fost finalizate lucrările de reparații (frezare și plombare) pe următoarele drumuri județene:

 • DJ 671 Apa Neagră-Padeș-Cloșani;
 • DJ 672B Ursați Frătești-Suseni.

În prezent, se execută lucrări de reparații la îmbrăcămintea asfaltică pe drumurile județene, plombări și burdușiri pe DJ 605 B Brătești-Stejari-Piscoiu, DJ 671C Ohaba Jiu-Covrigi -Văgiulești, DJ 605C Alimpești-Nistorești și reparații dale din beton pe DJ 674A Brătuia -Țârculești -Țicleni și DJ 663A Botorogi -Văcarea -Țârculești.

Au fost inventariate trecerile la nivel cu calea ferată de pe raza județului Gorj în vederea completării semnalizării verticale”, potrivit CJ Gorj.

2 comentarii la „Bosul IDP, Marius Florică, fără lucrări şi cu leafă babană, în timp ce Ydail încasează potul la deszăpezire

 • 31 octombrie 2017 la 11:24
  Legătură permanentă

  ce drac de contracte pe DJ….la iesirea din Botorogi in dreptul cimitirului Vacarea este un sant de un metru de trei luni dar nu vede nimeni nimic,nici primarie,nici politie,nici drumuri judetene,dar se vaita de zapada…

  Răspunde
 • 30 noiembrie 2017 la 19:16
  Legătură permanentă

  Tocmai presa e de partea celor care au acum contractul de intretinere pe drumurile judetene, iarna trecuta cand nici macar nu a prea fost iarna si asocierea Ydail+ … nu a facut deloc fata, a scris ceva presa? Cand facea deszapezirea IDP – ul se facea ca la carte si toata presa gasea ceva de comentat. Oare ce denota asata? Peoblemele IDP-ului nu sunt ale lui Florica, personale, consiliul judetean l-a bagat in ele si acum si-a luat mana. IDP-ul castigase in instanta dreptul de a fi regie autonoma, de ce nu a vrut cosiliul judetean sa lasd sa fie asa? Pentru ca isi pierdea serviciul Cimpoieru, Bajmatara, Stricescu, Ungureanu, Balaci s.a. ! De ce presedintele CJ se implica in problemele altor societati care nu privesc CJ, gen Translos sau Artego si de IDP nu-i pasa nimanui? Oare stie cineva ca IDP este societatea CJ Gorj si acolo sunt angajati economisti sau ingineri cu salariu minim pe economie si nici asa nu isi iau salariile, in timp ce la CJ Gorj un astfel de angajat ia 4000-5000 de lei pe luna fara sa faca nimic? Oare de ce nu se sesizeaza organele abilitate sau macar presa, care stie doar sa critice, probabil Ydail & Co isi permite sa mituiasca pe tota lumea, pe cand IDP si daca ar avea de unde nu ar putea pt ca e societate de stat. Daca in tara asta mai exista pic e normalitate ar trebui ca organele abilitate sa se autosesizeze si macar sa cerceteze cum Ydail a castigat licitatia cu intretinerea pe 4 ani si de ce IDP nu este Regie Autonoma cu toate ca instanta de judecata decisese asta.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com