Boșii CEO își pot face de cap pentru că sunt asigurați profesional

Complexul Energetic Oltenia a obținut serviciile unei companii de asigurări pentru ca șefii companiei să nu scoată bani din buzunar dacă prejudiciază firma prin deciziile proaste pe care le-ar putea lua. Astfel, peste 124.000 de lei vor fi alocate din bugetul CEO pentru plata asigurărilor civile profesionale.

Complexul Energetic Oltenia a achiziționat servicii de asigurare de raspundere civila profesionala pentru membrii Consiliului de Supraveghere si Directoratului Societatii Complexul Energetic Oltenia S.A. Astfel, directorii Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de asigurări în valoare de peste 124.130 de lei.

În urma încheierii de poliție de asigurare de răspundere profesională pentru erori de management Complexul Energetic Oltenia va beneficia de despăgubiri în valoare de 20 de milioane de euro. Polițele de răspundere profesională vor fi încheiate pentru membrii Consiliului de Supraveghere, respectiv pentru membrii Directoratului.

Persoanele aflate în conducerea societăţilor pe acţiuni au obligaţia, potrivit legii, de a încheia poliţe de răspundere profesională pentru ca firma să beneficieze de reparaţii financiare, în cazul unor eventuale prejudicii cauzate de managementul defectuos. În cazul societăţilor pe acţiuni, Legea nr. 441/2006 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 31/1990 privind societăţile a introdus obligativitatea încheierii unei asigurări de răspundere profesională pentru administrator, respectiv pentru membrii Directoratului. Această prevedere a legii a fost preluată prin clauze contractuale prevăzute în contractele de administraţie.

Potrivit legislaţiei, asigurarea de răspundere profesională acoperă prejudiciile produse societăţii, cât şi daunele cauzate terţilor în urma faptelor comise din neglijenţă, eroare, omisiune în exercitarea calităţii de conducere a persoanei sau persoanelor asigurate (administrator, membru al directoratului sau al consiliului de supraveghere). În cazul producerii de prejudicii sau de daune, firma poate să obţină de la societatea de asigurare o despăgubire care să acopere imediat şi măcar parţial un eventual prejudiciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com