Bombă pentru ONG-uri. Termocentrala Turceni a primit autorizaţia integrată de mediu!

Termocentrala din Turceni va funcţiona în continuare cu acte în regulă. Agenţia pentru Protecţia Mediului Gorj a decis prelungirea autorizaţiei integrate de mediu pentru SE Turceni, din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Organizaţiile de mediu se luptă de ani de zile să blocheze funcţionarea termocentralei. Momentan, APM Gorj a decis că nu sunt impedimente de vreun fel ca termocentrala să îşi continue activitatea:

„AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI GORJ cu sediul în municipiul TÂRGU-JIU, strada Unirii NR. 76, telefon 0253/215384 ŞI S. COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. – SUCURSALA ELECTROCENTRALE Turceni cu sediul în oraşul Turceni, str. Uzinei, nr.1, judeţul Gorj anunţă publicul interesat, asupra luării  deciziei de emitere a Autorizației integrate de mediu pentru activitatea Arderea combustibililor în instalații cu o putere termică nominală mai mare de 50 MW desfășurată în amplasamentul din localitatea Turceni, strada Uzinei, nr. 1, județul Gorj .

Decizia a fost luată în urma solicitării de revizuire a Autorizaţiei Integrate de Mediu şi a parcurgerii etapelor de procedură prevăzute de legislaţia de mediu în vigoare, în cadrul  şedinţei Colectivului de Analiză Tehnică întrunit la sediul APM Gorj în data de 09.10.2018. Decizia de emitere a autorizaţiei integrate de mediu poate fi consultată la sediul APM Gorj , pe pagina de internet a APM. Proiectul autorizaţiei integrate de mediu poate fi consultat la sediul APM Gorj strada Unirii nr. 76, de luni până vineri între orele 8,30-14,30, sau pe site-ul A.P.M. Gorj http://apmgj.anpm.ro.

Informaţiile cu privire la documentaţia de solicitare a autorizaţiei integrate de mediu, se pot obţine la sediul A.P.M. Gorj, strada Unirii nr. 76 de luni până vineri între orele 8,30-14,30 , pe site-ul A.P.M. Gorj http://apmgj.anpm.ro şi la sediul titularului.

Observaţiile publicului se primesc în scris zilnic, între orele 8,30-14,30, la sediul APM Gorj din municipiul Târgu-Jiu, strada Unirii, nr. 76, județul Gorj,  sau electronic la adresa [email protected]  în termen de 30 de zile de la publicare”, potrivit APM Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com