Bombă! Parlamentul European nu vrea grupuri pe gaze sau energie nucleară în locul cărbunelui

Amendamentele susținute inclusiv de România la rezoluția votată, miercuri, în Parlamentul European au fost respinse. Astfel, gazul și energia nucleară nu pot fi utillizate ca soluții de tranziție către atingerea obiectivelor din Pactul Ecologic European, așa numitul Green Deal, potrivit g4media.ro

„Rezoluția Parlamentului European a fost votată la o zi după ce Comisia von der Leyen a prezentat planul de un trilion de euro pentru „înverzirea” Europei, care are un impact major asupra economiei, în special în sectorul auto și al mobilității.

Pentru România, unul dintre marile obiective este să convingă Comisia Europeană să accepte gazul și energia nucleară ca soluție de tranziție către atingerea obiectivelor cuprinse în Green Deal. Altfel spus, să accepte utilizarea fondurilor europene pentru investiții în tehnologizarea centralelor care produc energie pe bază de cărbune sau petrol și adaptarea lor la gaz.”, conform sursei citate.

Este de amintit că industria auto germană a cerut un ajutor de 20 de miliarde de euro guvernului de la Berlin pentru a trece la autovehiculele electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com