Bombă! A avut puterea în ANRE, l-a durut în pălărie de termocentralele pe cărbune, iar acum crede că CEO va salva sistemul energetic

Fostul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, a început să spună şi adevărul după ce a rămas fără pâinea şi cuţitul de la ANRE. România depinde de exporturi, în momentul în care consumul depăşeşte 9.000 MW. Cu tot cu grupurile pe cărbune, România nu este în stare să îşi asigure energia la nivel naţional, deşi, atenţie, are o putere instalatăă de 22.000 de MW.

Havrileţ recunoaşte supremaţia termocentralelor pe cărbune.

Fostul preşedinte al Autorităţii de Reglementare în domeniul Energiei, Niculae Havrileţ, a declarat că deşi, teoretic, România dispune de o capacitate instalată de producţie a energiei de 22.000 de MW în statistici, practic, când piaţa solicită peste 9.000 de MW, apar deja probleme cu asigurarea necesarului, potrivit economica.net.

„Nici interconectarea sistemelor nu este extraordinar de mare şi nu ne-ar putea satisface o solicitare în plus între 1.000 şi 2.000. Nu există această interconectare. Deci, din raportul ANRE reiese că măsura pe care trebuie să o ia în considerare Ministerul Energiei, în principal, este o preocupare pentru a creşte capacitatea reală de producţie, alta decât cea din surse regenerabile, pentru că în secetă nu este nici apă, nici vânt, se merge pe producţie convenţională, iar aici trebuie să reliefăm rolul producătorului pe cărbune”, a spus Havrileţ, care a clocit mult şi bine la ANRE fără să facă nimic pentru Sistemul Energetic Naţional. Acum constată minusurile şi vorbeşte despre cât de vitală este energia pe cărbune pentru România. E penibil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com