Boboteaza în cele mai frumoase mănăstiri din Gorj

 Peste 50 de jandarmi gorjeni din cadrul structurilor de ordine publică din municipiul Târgu-Jiu și din localitățile Târgu Cărbuneşti,  Rovinari, Tismana, Polovragi și Lainici, vor fi în planificați în misiune și vor asigura ordinea publică pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătoarea Botezul Domnului – Boboteaza.

 Sâmbătă, 06 ianuarie a.c., jandarmii gorjeni vor fi prezenți în zona mănăstirilor și bisericilor unde organizatorii estimează că vor fi un număr mare de cetățeni care vor participa la slujbele religioase oficiate, la sfinţirea şi distribuirea apei cu prilejul sărbătoririi Bobotezei.

Măsurile de ordine publică vor fi asigurate la un număr de patru mănăstiri, o catedrală și două biserici din județul Gorj (mănăstirile Tismana, Lainici, Polovragi şi Cămărăşească din Tg-Cărbuneşti,  Catedrala ortodoxă Rovinari  și două biserici din municipiul Târgu-Jiu), unde se preconizează participarea unui număr foarte mare de credincioşi.

Vor fi realizate dispozitive specifice iar jandarmii prezenți vor asigura protecția participanților,  prevenirea şi combaterea faptelor antisociale care ar putea tulbura ordinea și siguranța publică și vor acționa pentru îndrumarea cetăţenilor către culoarele de acces create pentru distribuirea apei sfânte și pentru îndepărtarea persoanelor care intenţionează să apeleze la mila credincioşilor.

Recomandăm persoanelor care participă la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei, să se manifeste calm și cu înțelegere, să adopte un comportament civilizat astfel încât să nu se producă aglomerări mari de persoane și să respecte indicațiile care vor fi oferite pentru buna desfășurare a acestor activități.

Rugăm persoanele participante la aceste manifestări religioase să anunţe jandarmii dacă observă persoane cu comportament antisocial și să se evite conflictele de orice natură. Cetăţenii pot apela la sprijinul nostru, apelând numărul unic de urgenţă 112.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com