Betonul amprentat din centrul oraşului Târgu Jiu face victime nu numai în bugetul local – Amendă de 4.000 de lei de la ITM!

O societate care efectua lucrări de reparaţii şi lăcuire a betonului amprentat din zona Victoria Centru în municipiul Târgu-Jiu a fost amendată cu 4.000 de lei, săptămâna trecută, de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, sancţiunea fiind aplicată pentru lipsa echipamentului de protecţie a muncitorilor. Aceeaşi firmă a fost sancţionată şi de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Relaţii de Muncă cu 1.500 de lei pentru lipsa evidenţei zilnice a timpului de lucru.

„În perioada 14-18 mai, inspectorii de muncă cu atribuţii de control în domeniul relaţiilor de muncă au depistat, la patru angajatori din judeţ, cinci persoane care munceau fără încheierea în prealabil a unui contract individual de muncă, sancţiunile aplicate cumulând suma de 100.000 de lei. Două dintre persoanele descoperite că prestau muncă nedeclarată prestau activitate în construcţii, în municipiul Târgu-Jiu, una la o patiserie, tot din municipiul Târgu-Jiu, celelalte două munceau la un copy center în municipiul Motru, respectiv o balastieră în comuna Jupâneşti”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

În perioada amintită, valoarea amenzilor aplicate de către Compartimentul Control Relaţii de Muncă se ridică la 120.000 de lei, potrivit ITM Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com