Beneficii pentru persoanele cu dizabilități, la Centrul „Christian” din Târgu Jiu  

Recent a avut loc la Centrul de zi Christian din Targu-Jiu, marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Porti Dechise spre Inovație a fost tema aleasa pentru acest an de catre centru. Acest lucru semnifică modul de a se prezenta publicului ca persoane cu abilități dincolo de dizabilitatea pe care o au beneficiarii centrului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că, în prezent, peste un miliard de oameni, circa 15% din populaţia lumii, trăieşte cu anumite forme de dizabilitate, 80% dintre aceştia provenind din ţările în curs de dezvoltare.

Totodată, se estimează că 46% dintre persoanele peste 60 de ani sunt persoane cu dizabilităţi. Una din cinci femei este susceptibilă să experimenteze dizabilităţi în viaţa ei, în timp ce unul din zece copii este un copil cu dizabilităţi. Evenimentul menționat s-a desfășurat sub privirile reprezentanților autorității publice locale, domnul viceprimar al Municipiului Târgu-Jiu Gabriela Coica si reprezențanții Direcției de Protecție Socială, Director Alina Toader  și Șef serviciu Lilica Zamfir cărora le mulțumim pentru participare și pentru interacțiunea cu cei prezenți.  Este important ca împreună să găsim soluții inovatoare pentru si cu persoanele cu dizabilități, pentru a face lumea un loc mai accesibil și mai echitabil. Vorbim despre inovare pentru dezvoltarea incluzivă a persoanelor cu dizabilităţi în ceea ce privește ocuparea forţei de muncă, în ceea ce privește reducerea inegalității, inovare pentru dezvoltarea incluzivă a persoanelor cu dizabilități în sport.

Majoritatea persoanelor care trăiesc cu o boală rară prezintă și trăiesc cu dizabilități și din păcate mulți dintre aceștia nu au nicio terapie dedicată de niciun fel, făcând astfel integrarea serviciilor sociale o prioritate și importante de a fi în comunitate alături de abordarea medicală clasică a tratamentului și managementului bolii. Astfel că serviciile sociale, așa cum este și în cazul Centrului de zi Christian, sprijină persoanele care trăiesc cu o boală rară și familiile lor să facă față provocărilor pe care boala rară și dizabilitatea le aduce în viața de zi cu zi. Oriunde există, aceste servicii s-au dovedit a fi un sprijin important în integrarea lor socială și profesională. De aceea, unul dintre rolurile principale ale Centrului de Zi „Christian” este de a le oferi beneficiarilor suportul bio-psiho-social prin intermediul departamentelor sale, atât pentru gestionarea eficientă a evenimentele trecute cât și pentru confruntările prezente și pregătirea pe laturi psiho-sociale de dezvoltare mentală, socială, a autonomiei și sănătății. Astfel, beneficiarii Centrului de zi Christian primesc asistență pe următoarele domenii:

  • Informare și Consiliere Socială;
  • Consiliere psihologică și psihoterapie;
  • Kinetoterapie, activități de gimnastică și masaj;
  • Terapie ocupațională;
  • Socializare și integrare socială;
  • Cursuri și disponibilitate la o sală dotată cu calculatoare.
  • Activități socio-culturale;
  • Activități ocupaționale și ergoterapie;

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com