Bătaie pe posturile de disponibilizaţi colectiv din Complexul Energetic Oltenia

Faptul că este ultimul an în care se mai aplică OUG 36 la Complexul Energetic Oltenia a deschis o adevărată cutie a Pandorei la companie. Foarte mulţi salariaţi îşi doresc un loc pe lista celor 200 de disponibilizaţi colectiv. Din cauza deficitului crescut de muncitori în anumite subunităţi, administraţia colosului energetic a luat decizia să reducă înspre minimum numărul concediaţilor colectiv din 2018. Astfel, a fost obţinută aprobarea acţionarilor să se reducă semnificativ numărul de disponibilizaţi de la peste 740 la 200.

Vor să beneficieze de OUG 36

Deşi în anii trecuţi era nemulţumiţi că erau trecuţi pe listele de disponibilizaţi colectiv sau apelau inclusiv la instanţa de judecată, de data aceasta minerii şi energeticienii vor să plece de bună voie din cadrul companiei. Cu toate că doar 200 de locuri au fost aprobate pentru programul de disponibilizări colective cu aplicarea OUG 36, ar exista un număr de 400 aproape 500 de salariaţi care s-ar încadra la condiţiile de prepensionare. Nu li se mai dă însă voie să plece din societate, mai ales dacă fac parte din categoria personalului direct productiv. În schimb, personalul TESA este liber să plece din companie, chiar dacă nu se încadrează la condiţiile de prepensionare.

Concurenţă pentru lista de disponibilizaţi colectiv

Faptul că este ultimul an în care se mai aplică OUG 36 în baza căreia se acordă venitul de completare a generat o adevărată concurenţă pentru ocuparea unui loc pe lista de concediaţi colectiv de la Complexul Energetic Oltenia. Cu toate acestea, cel puţin jumătate din cele două sute de locuri sunt destinate personalului TESA, iar diferenţa celor care mai au un an sau doi până la pensie şi sunt şi foarte bolnavi. Concediaţii colectiv vor mai încasa din partea companiei patru salarii compensatorii în valoare de aproape 10.000 de lei. De asemenea, în primul an după disponibilizarea colectivă indemnizaţia de şomaj şi venitul de completare vor ajunge la 2.400 de lei lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com