Bărbat, reţinut pentru o tentativă de omor la Bumbeşti-Jiu

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile, a inculpatului Stroescu Constantin Cosmin, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de tentativă de omor prev.de art.32 Cod penal raportat la art. 188 alin.1 Cod pen, cu aplicarea circumstanţei atenuante prevăzute de art. 75 alin. 1 lit. a Cod penal, portul fără drept de obiecte periculoase prev. de art. 372 alin. 1 lit. a Cod penal şi folosirea fără drept de obiecte periculoase prev. de art. 372 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 38 Cod penal.

        Pentru formularea acestei solicitări către judecătorul de drepturi şi libertăţi au fost avute în vedere următoarele:

        La data de  21.04.2019, în jurul orelor 02.00,  aflându-se în incinta   barului administrat de SC … SRL din Bumbeşti-Jiu, pe fondul consumului excesiv de alcool, a avut loc un conflict spontan între mai multe persoane, ocazie cu care suspectul Stroescu Constantin Cosmin a folosit un obiect tăietor înţepător, respectiv briceag, aplicând numitului P. N. C. o lovitură în zona abdomenului, producându-i leziuni care, potrivit concluziilor preliminare medico-legale necesită pentru vindecare 25-30 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în pericol viaţa victimei.

                Pesoana vătămată a fost internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu unde a fost supusă, în regim de urgenţă unei intervenţii chirurgicale.

                În cauză a fost reţinută în favoarea inculpatului Stroescu Constantin Cosmin circumstanţa atenuantă a provocării, prevăzută de art. 75 alin.1 lit. a Cod penal, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, întrucât conflictul spontan a fost declanşat în interiorul barului menţionat prin agresarea fizică a inculpatului Stroescu Constantin Cosmin de către numitul P.N.C. şi alţi doi inculpaţi, acesta fiind lovit în mod repetat şi nejustificat cu pumnii şi picioarele şi după căderea la nivelul solului, iar după încetarea acţiunii agresive, inculpatul /persoană vătămată Stroescu s-a intersectat lângă uşa de la ieşirea din bar cu persoana vătămată /inculpatul P N C, aplicându-i cu un briceag o lovitură în zona abdomenului, iar ulterior l-a urmărit  în fugă, în afara barului, pe inculpatul I A E.

          Astfel, procurorul a reţinut că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin s-a aflat într-o stare de tulburare determinată de agresiunea nejustificată exercitată anterior asupra sa, însă raportat la împrejurările cauzei, a constatat că această agresiune încetase şi vizase exclusiv producerea unor leziuni fizice şi nu suprimarea vieţii, ori, în aceste condiţii inculpatul Stroescu a folosit un instrument tăietor-înţepător apt să producă rezultatul periculos prevăzut de legea penală, aplicînd o lovitură cu o mare intensitate, vizând o zonă vitală respectiv cavitatea abdominală, urmărind să suprime viaţa persoanei vătămate, rezultat care nu s-a produs datorită îngrijirilor medicale.

 De asemenea, se reţine că inculpatul Stroescu Constantin Cosmin a suferit relativ recent o condamnare pentru săvârşirea unei infracţiuni cu violenţă, în Spania.

Cu privire la inculpatul Stroescu Constantin Cosmin, cercetat pentru săvârşirea infracţinilor menţionate mai sus şi cu privire la alte două persoane suspecte în cauză, cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire şi alte violenţe, prevăzute de art. 371 Cod penal şi art. 193 alin.2 Cod penal, procurorul a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore.

Ancheta continuă, fiind condusă de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de cercetare ale poliţiei judiciare, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urmând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun.

 Facem însă în continuare precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive în cauză.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com