Bărbat anchetat pentru braconaj piscicol

Polițiști din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au depistat astăzi în trafic un bărbat de 48 de ani, din oraşul Turceni, în timp ce conducea un autoturism proprietate personală, cu care transporta cantitatea de 33,3 kg peşte, diferite specii, fără a putea justifica proveniența.

De asemenea, în urma controlului autoturismului, au fost identificate mai multe unelte folosite în vederea braconajului piscicol (o barcă pneumatică cu vâsle, 5 lansete de pescuit, 5 plase de pescuit cu fir textil și polimeric, în lungime totală de 700 metri liniari), a căror deținere și utilizare este interzisă.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că suspectul ar fi pescuit ilegal din apele râului Jiu, pe timpul nopții, cantitatea de 33,3 kg pește diferite specii, fără a deține licență sau autorizație de pescuit. Cantitatea de pește identificată a fost confiscată şi predată pentru valorificare la o societate comercială autorizată, uneltele de pescuit identificate au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă cu suspectul în stare de libertate.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit fără autorizaţie, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui obţinut din pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate, a uneltelor de pescuit comercial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com