Banii din Fondul Suveran de Investiţii, din care face parte şi CEO, vor finanţa mari proiecte naţionale nu retehnologizarea companiilor

Potrivit Ziarului Bursa, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii nu poate să se situeze în afara regulilor pieţei de capital, iar finanţarea iniţială a acestuia trebuie să se facă printr-o emisiune de obligaţiuni pe baza unui prospect aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Mircea Ursache, vicepreşedintele ASF, care a acordat un interviu Ziarului BURSA, dacă Ministerul Energiei va lista Hidroelectrica, atunci este posibil ca piaţa noastră de capital să acceadă în categoria celor emergente, până la sfârşitul anului viitor.

„Înfiinţarea unui Fond Suveran în România este o necesitate stringentă, scopul oricărui astfel de Fond fiind de a finanţa mari proiecte de dezvoltare ale ţării. Dar, de la început trebuie să spun că un Fond Suveran de Investiţii nu poate să se situeze în afara regulilor pieţei de capital: transparenţă, listări pe piaţa reglementată, guvernanţă corporativă.

Şi atunci trebuie ca proiectul de act normativ ce va fi elaborat să cuprindă următoarele:

– finanţarea iniţială să se facă printr-o emisiune de obligaţiuni pe baza unui prospect aprobat de Autoritate;

– toate companiile din portofoliu să fie listate într-un interval de maximum un an, pentru a avea imaginea valorică exactă a Fondului;

– toate companiile incluse în fond să respecte regulile de guvernanţă corporativă şi obligaţiile de raportare conform legii emitenţilor.”, a declarat Mircea Ursache pentru Ziarul Bursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com