Banii contribuabililor din Târgu Jiu, cheltuiţi pe firme de avocatură. La ce mai sunt buni juriştii instituţiei?

Primăria Târgu Jiu va încheia un contract cu un avocat ori o casă de avocatură care să reprezinte instituția în procesul deschis împotriva raportului ANAF. Onorariul avocatului va fi 1 % din acest prejudiciu. Suma nu va trebui să depăşească 12.000 de lei. Prejudiciul estimat de ANAF dintr-un contract considerat ilegal de montare a ornamentelor de iarnă este de 3 milioane de lei. Dacă prejudiciul va fi menţinut, atunci directorii din primărie vizaţi de producerea acestuia vor suporta şi onorariul avocaţilor. „În cazul în care vor fi stabilite prejudicii, cei în cauză se obligă să achite integral laceste prejudicii, reprezentând onorariul apărătorului”, a precizat vicele din Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Aprobare din partea CL Târgu Jiu

Consilierul liberal Nicolae Bobu s-a declarat împotriva contractului cu o casă de avocatură. „Avem cinci consilieri superiori în primărie şi ar trebui să se ţină cont de acest lucru. Apoi trebuie să avem în vedere două aspecte: nu mai suntem la primul termen de judecată. După primul termen nu se mai pot depune probe, nu se mai poate face nimic şi se judecă în forma în care este”, a menţionat Nicolae Bobu. „ANAF nu a făcut nicio verificare de acest tip la vreo primărie din ţară.Este o premieră. Eu am verificat şi este primul caz complex de acest gen”, a spus şi consilierul Lădaru.

Termen pe 13 noiembrie

„Va fi o procedură împreună cu colegii de la economic şi de la juridic să găsim o casă de avocatură care să reprezinte primăria în procesul cu ANAF”, a mai declarat Aurel Popescu. Primăria Târgu Jiu se va întâlni cu ANAF în instanţă pe 13 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com