Autoritățile din Gorj se tem ca zone din județ să nu intre în carantină

Autoritățile din Gorj iau în calcul ca anumite zone din județ să intre carantină, în cazul în care numărul de cazuri de coronavirus va continua să crească. Este vorba de peste 300 de cazuri de COVID în momentul de față în întreg județul Gorj. Cu toate acestea, un număr mai mare de persoane infectate a fost înregistrat în Târgu Jiu și în special în comunitățile de rromi din municipiu. Și conducerea Complexului Energetic Oltenia se teme de apariția unor zone de carantină în județ care ar putea perturba activitatea companiei.

Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel:

–           nu mai există persoane în carantină instituționalizată;

–           523 persoane se află în autoizolare la domiciliu ( 117 persoane au intrat în autoizolare la data curentă; 199 persoane au ieșit din autoizolarea la domiciliu la data curentă);

Până în momentul de față, 635 persoane din județul Gorj au fost confirmate cu COVID-19. Dintre acestea, 301 persoane sunt vindecate și externate, iar 19 persoane au decedat.

De la începutul pandemiei, la nivelul județului Gorj, s-au prelevat 6063 teste, din care 113 sunt în așteptare.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost înregistrate alte 22 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel:

–           16 teste pozitive prelevate de la suspecții COVID-19, internați în spitalele   din județul Gorj;

–           6 teste pozitive efectuate în cadrul laboratoarelor private.

Datele prezentate se pot modifica, de la o oră la alta, în funcție de evoluția epidemiologică.

Direcția de Sănătate Publică Gorj face apel, în continuare, la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de conduită sanitară și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

Solicităm cetățenilor precauție, igienizarea frecventă a mâinilor, folosirea mijloacelor de protecție individuală, precum și evitarea aglomerațiilor și a deplasărilor inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com