Au politicieni! Polonia a obținut aviz de la Comisia Europeană pentru o schemă de ajutor de 417 milioane de euro

Polonia a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru a demara o schema de sprijin în valoare de 417 milioane euro destinată să ajute companiile cu un consum intensiv de energie afectate de preţurile mari la electricitate. Este vorba de un ajutor de care vor beneficia 300 de companii din Polonia și care se va derula până la finalul acestui an. Firmele respective ar putea beneficia de despăgubiri din suma totală aprobată, date fiind prețurile mari la energia electrică înregistrate anul acesta. Comisia Europeană a anunțat deja că proiectul respectiv respectă dispozițiile referitoare la acordarea ajutoarelor de stat și nu este vorba de ajutoare incorecte acordate companiilor poloneze.

„Schema va evita o creştere a emisiilor globale de gaze cu efect de seră ca urmare a mutării companiilor în ţări din afara UE unde normele de mediu sunt mai relaxate”, a explicat Comisia Europeană.

Și CEO vrea o schemă pentru certificatele de CO2

Și Complexul Energetic Oltenia a elaborat cu ajutorul Ministerului Energiei o schemă de sprijin de 160 de pagini. Schema de sprijin va fi aprobată prin Memorandum de către Guvern și va fi prezentată Comisiei Europene. Schema de sprijn se referă însă la un ajutor din partea statului pentru plata certificatelor de CO2 și nu pentru plata energiei electrice consumate în procesul de producție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com