Au început lucrările de restaurare la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu. Eroina de la Jiu refuză să iasă, să vadă în ce hal a ajuns Gorjul

În sfârşit după zeci de ani de aşteptare au început şi lucrările de restaurare la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu de la Târgu Jiu. Monumentul se află în Piaţa Prefecturii şi avea nevoie de mai multă vreme de restaurare.Intemperiile şi-au spus cuvântul şi opera realizată de Miliţa Petraşcu s-a degradat de la un an la altul, de la un deceniu la altul. Avea nevoie de reabilitare completă – lucru ce se şi întâmplă în următoarele două-trei luni.

Problema este că nimeni nu a întrebat-o şi pe Ecaterina Teodoroiu dacă vrea să iasă la lumină. Autorităţile locale au garantat că placa de peste Eroina de la Jiu nu va fi mişcată, dar nu poţi să bagi mâna în foc pentru nimic. Ecaterina ar fi intrat în vorbă cu un muncitor şi, când a dat cu ochii de betonul amprentat din centrul oraşului şi de fântânile violet, a refuzat să se mai mişte şi îşi continuă neliniştită somnul de veci.

Tare greu

Eroina a mai aflat că în faţa casei în care s-a născut este un magazin unde se vând găleţi, iar în spate au crescut nişte viloaie. Gorjenii nu o prea duc bine acasă la ei, pe motiv că nu toţi lucrează la CEO sau nu sunt oameni de afaceri ori bugetari. Din această cauză mulţi au plecat. Prin urmare Ecaterina refuză să vadă în ce hal a ajuns Gorjul în care s-a născut şi ea şi Constantin Brâncuşi şi Tudor Vladimirescu. Bine că măcar Brâncuşi e înmormântat în Paris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com