Asistenta medicală de la Ionești, în arest la domciliu

Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj, „in completarea comunicatului de presa din data de 11.11.2021, referitoare la efectuarea in continuare a urmaririi penale faµi de suspecta U.F., asistenta medicala i retinerea preventiva a acesteia, aduce la cuno tinta opiniei publice urmatoarele:

Prin ordonanta din 11.11.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lil.nga Tribunalul Gorj a dispus punerea in mi care a actiunii penale cu privire la inculpata U.F., asistenta medicala, pentru savil.r irea in forma continuata, a infractiunilor de luare de mita, prevazute de art. 289 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. l Cod penal (7 acte materiale), fals informatic, prevazuta de art. 325 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal (16 acte materiale) i fals intelectual ‘in forma continuata, prevazuta de art. 321 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. l Cod penal (16 acte materiale).

Totodata, in cauza s-a dispus extinderea urmarii penale sub aspectul savil.r irii infractiunilor de instigare la fals informatic, instigare la fats intelectual i complicitate la dare de mita, fiind extinsa urmarirea penala in personam cu privire la mai multe persoane suspecte.

Pentru corecta informare a opiniei publice, mai facem precizarea ca, urmare a perchezitiilor domiciliare efectuate ‘in data de l 0.11.2021, au fost ridicate de la suspecta U.F. sume de bani (in lei i euro) ‘in valoare de aproximativ 94.000 lei, precum i mai multe bunuri de valoare mare, cum ar fi: ma ina de spalat vase, unitate de computer, cuptor cu microunde, aspirator vacuum cleaner, noi, aflate nedesracute in ambalaj, identificate la domiciliul acesteia.

Parchetul de pe lil.nga Tribunalul Gorj a formulat propunere de arestare preventiva a inculpatei U.F., pentru 30 de zile, apreciindu-se ca sunt indeplinite conditiile prevazute de lege.

Avil.nd in vedere ca judecatorul de drepturi i libertati a dispus respingerea propunerii de arestare preventiva i a luat fata de inculpata U.F. masura preventiva a arestului la domiciliu pe o perioada de 30 de zile, incepil.nd cu 12.11.2021, Parchetul de pe lil.nga Tribunalul Gorj formuleaza contestatie impotriva acestei hotariiri, in termenul legal.

Ancheta continua, pentru stabilirea adevarului i tragerea la raspundere a persoanelor vinovate de saviir irea de infractiuni, urmii.nd ca in cauza sa fie dispuse in continuare masurile legale, care se impun.

Facem insa precizarea ca punerea sub invinuire a unei persoane suspecte sau punerea in mi care a actiunii penale fata de o persoana inculpata reprezinta etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedura penal.ft, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, dar aceste actiuni ale procurorului nu sunt in masura sa infranga prezumtia de nevinoviitie de care beneficiaza in continuare persoanele suspecte sau inculpate, piina la pronuntarea unei hotarari judecatore ti definitive in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com