Artistul gorjean Mihai Țopescu, premiat

Artistul vizual Mihai Țopescu, membru al Filialei Târgu Jiu a Uniunii Artiștilor din România ( UAP) a o obținut Premiul Bienalei Internaționale de Artă Contemporană  „Nicolae Tonitza”, Bârlad, Ediția a IV –a 2022, pentru secțiunea Grafică. Au participat artiști vizuali din 40 de țări, fiind bienala românească cu cele mai multe aplicații internaționale .

Premierea artiștilor  a avut loc Bârlad, în data de 13. mai 2022, la Muzeului” Vasile Pârvan”, în cadrul oficial al vernisajului lucrărilor acceptate la această prestigioasă manifestare de artă vizuală contemporană.

Se cuvine să amintim meritele directorului Muzeului „Vasile Pârvan”, domnul Mircea Mamalaucă, care conform celor citate de artist: “este un OM de excepție și un exemplu pentru cei ce sunt implicați în sistemul cultural”, contribuind la dezvoltarea artelor vizuale contemporane, optimizând pozitiv cadrul în care s-a desfășurat Bienala de Artă.

Mihai Țopescu este unul dintre cei mai vizibili artiști români din scena artistică vizuală din spațiul cultural  românesc și internațional, opera sa circulând în toată lumea, fiind apreciată și premiată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com