ARTEGO şi-ar fi zdrobit concurenţa la licitaţia pentru benzile transportoare din cauciuc

ARTEGO şi-ar păstra în continuare relaţia de colaborare în domeniul minier din Oltenia. În urma celebrei licitaţii privind achiziţia de benzi transportoare din cauciuc, Artego Târgu Jiu ar fi avut cea mai avantajoasă ofertă pentru Complexul Energetic Oltenia, chiar dacă la licitaţie au fost prezente firme din afara ţării, precum Polonia.

Fără concurent serios

Nimeni nu ar fi reuşit să bată oferta Artego. Firma de benzi transportoare din cauciuc cu sediul în Târgu Jiu a putut profita de faptul că este foarte aproape de exploatările miniere din judeţ şi a putut să facă o ofertă avantajoasă pentru Complexul Energetic Oltenia. Administraţia companiei a eliminat după cum se cunoaşte clauza privind colectarea benzilor uzate din cauciuc, în speranţa că va obţine un preţ mai mic. Benzile vor trebui însă să fie colectate de cineva până la urmă. Lupta a fost dură.

Ce spunea CEO înainte de licitaţie

“Membrii CS si ai Directoratului, cetateni romani, au ca obiectiv bunul mers al CE Oltenia (ca furnizor major de energie pentru sistemul energetic national al Romaniei si ca angajator al peste 13.000 de persoane de cetatenie romana), companie confruntata cu multe greutati in ultimii ani. Printre obiectivele CS si ale Directoratului se afla si reducerea cheltuielilor cu materiile prime si materialele. Pentru aceasta, se depun eforturi in vederea organizarii de licitatii in care spritul concurential sa fie caracteristica dominanta. Nu incurajam pozitiile de cvasi-monopol sau pozitiile dominante ale unor furnizori si nu intelegem ingrijorarea actionarilor Artego, companie privata, in legatura cu organizarea unei licitatii la care sa poata participa si alti producatori de benzi de cauciuc. In timp ce, datorita pierderilor inregistrate in anii anteriori, CE Oltenia a fost nevoita sa concedieze in acest an 1.000 persoane, salariatii-actionari ai Artego au primit dividende. Felicitam pe aceasta cale conducerea companiei Artego si, urmandu-i exemplul, incercam, la randul nostru, sa facem din CE Oltenia o companie profitabila, lucru pe care speram sa il inteleaga toti partenerii nostri de afaceri. Artego este oricand binevenita sa participe la licitatiile organizate de CE Oltenia si ne dorim sa continuam colaborarea, intr-un mediu comercial corect. Cat despre obligatiile de mediu ce impun eliminarea deseurilor de cauciuc, acestea vor fi respectate, conform legislatiei in vigoare. Acest lucru nu va genera costuri suplimentare, deseurile urmand a fi preluate, contra cost, de agentii economici autorizati pentru aceasta activitate. CS si Directoratul  CE Oltenia”, conform unui comunicat de presă.

Ce a spus după întâlnirea Boza – Cosmin Popescu

„Urmare a informatiilor contradictorii aparute in spatiul public referitor la relatia comerciala dintre CE Oltenia SA si Artego SA, la initiativa Consiliului Judetean Gorj, conducerile celor doua societati au purtat, in ultimele zile, discutii asupra continuarii relatiilor de parteneriat in conditii strict legale, clarificand toate aspectele de natura comerciala si juridica. Apreciind colaborarea avuta de-a lungul timpului, ambele parti agreeaza ideea de continuare a parteneriatului inceput in anul 1981, orientat spre rezultate pozitive, in conditii reciproc avantajoase, cu deschidere spre gasirea solutiilor viabile care sa mentina pozitiile pe piata ale celor doua companii.

Presedinte Directorat CE Oltenia
Director General Artego
Presedinte Consiliul Judetean Gorj”, potrivit unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com