Are CEO destui salariaţi să realizeze producţia de cărbune de peste 22 de milioane de tone? Se va „lucra” 8 zile pe săptămână?!

Dincolo de creşterile sau necreşterile de salarii la Complexul Energetic Oltenia sau de ce se va întâmpla la negocierile pentru contractul colectiv de muncă problema principală rămâne asigurarea resursei umane. Complexul Energetic Oltenia, dincolo de toate cifrele pentru investiţii promovate în spaţiul public, este ca o locomotivă cu aburi peticită pe unele părţi. Mecanicul are un picior în ghips sau este bolnav, ajutorul de mecanic a plecat să lucreze la altă companie feroviară, iar şefii mecanicului vor ca trenul să transporte în 2018 şi mai mulţi pasageri şi să facă şi mai mult profit. Cu ce, cu cine?

Unii abia aşteaptă să prindă pensia

Sunt angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia care sunt prea bolnavi ca să se mai gândească la profitul propus de manageri şi la creşterea cumpătată de salarii. Cine ştie dacă o mai apuca să trăiască, să îşi vadă copiii căsătoriţi sau să îşi vadă nepoţii. Şefii CEO spun că nu vor fi daţi afară decât 200 de angajaţi în 2018 şi aceia prin plecări voluntare. Pe de altă parte anul trecut Sorin Olaru, şeful mereu adjunct de la Resurse Umane din CEO, anunţa că vreo 400 de salariaţi s-ar încadra în 2018 la condiţiile de prepensionare cu venit de completare. Ori 2018 este ultimul an în care mai poate fi acordat venitul de completare.

Ar putea mări numărul zilelor din săptămână…

Cum o să reuşească să îi ţină în companie pe salariaţii îmbătrâniţi şi care s-au săturat să aştepte după creşterile de salarii şi să li se spună să aştepte sau să strângă din dinţi, în condiţiile în care i-au ajuns sau depăşit cu salariile angajaţii din supermarketuri? Ministerul Energiei ar putea să se introducă săptămâna de lucru de 8 zile la companie pentru a-şi atinge obiectivele. Adevărul este că acţionarul principal al companiei a arătat că în afară de vorbe şi 6,2 milioane de lei din PNI pentru CEO nu există vreo strategie.

Cine o să mai muncească?

Sincer, dacă la modul cel mai real nu se vine cu un plan pe termen mediu cu salarii şi investiţii la CEO, România poate rămâne în beznă la un moment dat. Boşii CEO trebuie să fie zmei cu şefii din Ministerul Energiei nu cu angajaţii companiei. Dacă nu ţin de scaune ar trebui să facă totul pentru binele angajaţilor nu totul pentru a nu-şi supăra acţionarii. Până la urmă nu este încă o companie privată. Şi au un atu pe care nu ştiu sau nu vor să îl folosească: fără CEO, deocamdată, nu se poate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com