Aproape nimic din PNNR pentru sectorul energetic: banii merg la distribuție și la experimente

Bugetul alocat energiei în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR) se ridică la 1,62 miliarde de euro, cea mai mare sumă, de 515 milioane de euro, urmând să fie direcţionată către infrastructura de distribuţie a gazelor din surse regenerabile şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde, potrivit ministrului interimar al Energiei, Virgil Popescu.

Acesta a prezentat pe Facebook investiţiile din energie spre care vor merge sumele alocate prin PNRR. Este vorba despre noi capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile – 460 milioane euro, dezvoltarea unui cadru legislativ şi de reglementare favorabil tehnologiilor viitorului, în special hidrogen şi soluţii de stocare – un milion euro, infrastructura de distribuţie a gazelor din surse regenerabile (utilizând gazele naturale în combinaţie cu hidrogenul verde ca măsură tranzitorie), precum şi capacităţile de producţie a hidrogenului verde şi/sau utilizarea acestuia pentru stocarea energiei electrice – 515 milioane euro, dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile şi de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică şi termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea realizării unei decarbonizări profunde – 300 milioane euro, lanţ industrial de producţie şi/sau asamblare şi/sau reciclare a bateriilor, a celulelor şi panourilor fotovoltaice (inclusiv echipamente auxiliare) şi noi capacităţi de stocare a energiei electrice – 280 milioane euro, asigurarea eficienţei energetice în sectorul industrial – 64 milioane euro.

„Datorită acestor investiţii se vor face schimbări radicale în sistemul energetic al României! În total, prin PNRR, România va beneficia de 29,2 miliarde euro. Banii se vor acorda în tranşe, în funcţie de îndeplinirea unor obiective, numite jaloane şi ţinte. În total, sunt 507 de jaloane şi ţinte de realizat până la 31 decembrie 2026”, a precizat Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com