Aproape jumătate din elevii din mediul rural, generaţie pierdută

45% dintre elevii români de gimnaziu sunt la țară și aproape 40% dintre ei au luat în 2015 note sub 5 la examenul de capacitate la matematică. Prin inițiativa Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice, rescriem viitorul copiilor din mediul rural și urban mic învățând, exersând și jucându-ne cu linii de cod. Cu resursele actuale și cu cele puse la dispoziție de partenerii care doresc să ni se alăture, plănuim să rescriem viitorul pentru 2000 de copii din satele și orașele mici ale României. Fundația Progress are însă în rețea aproximativ 1700 de biblioteci, tot atâtea locuri în care inițiativele Code Kids pot prinde viață și susține dezvoltarea altor mii de copii. Ca urmare, săptămânile și zilele care urmează sunt cel mai potrivit moment ca și alte companii să ni se alăture. Inițiativa Code Kids este realizată cu sprijinul financiar al Romanian-American Foundation și beneficiază de suportul oferit de rețeaua de biblioteci publice din România și al Orange.

Farmexpert si farmaciile Alphega se alătură partenerilor care susțin proiectul Code Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice! Inițiativa de coding și educație STEM se adresează cu precădere copiilor de 10-14 ani din mediul rural și urban mic și se desfășoară în prezent în 61 de cluburi reunind la activități săptămânale peste 600 de elevi din județele: Argeș, Bihor, Gorj, Neamț, Sălaj, Timiș, Vâlcea și Vrancea. „Credem cu tărie că educația este una dintre soluțiile care ne va ajuta să evoluăm ca societate. Am ales să sprijinim proiectul “CODE Kids” pentru a contribui la viitorul profesional al unor copii aflați în medii defavorizate și pentru a le oferi o alternativă, o viață mai bună” a declarat domnul Iulian Trandafir, Director General al Farmexpert. Donația oferită de Farmexpert si farmaciile Alphega va fi folosită pentru organizarea a 6 Târguri de Știință și Coding (în orașele: Oradea, Zalău, Timișoara, Pitești, Râmnicu Vâlcea și Târgu Jiu) și pentru realizarea unor cursuri pilot de cetățenie activă și jurnalism civic folosind media digitală, avându-i ca participanți pe copiii din mediul rural. Le mulțumim partenerilor Farmexpert si farmaciilor Alphega că rescriu împreună cu echipa Fundației Progress, Asociația ETIC și bibliotecile publice din România viitorul copiilor din mediul rural.

Despre Fundatia Progress  

Fundatia Progress este o organizatie neguvernamentala înființată în 2002 la Bistrita (județul Bistrița-Năsăud) ce pilotează inițiative locale în domeniul educației/formării, (e-)incluziunii și dezvoltării comunitare pe care le scalează apoi, la nivel national, drept bune practici, inovatoare și de impact, folosind bibliotecile publice ca hub-uri (puncte focale) de învățare pe tot parcursul vieții și centre de inovație socială pentru a ajunge la orice grup social, în special la cele marginale. Fundația Progress continuă dezvoltarea competențelor bibliotecarilor și diversificarea serviciilor pentru comunitate ale rețelei de biblioteci publice realizată de programul național Bibliotet, finanțat între 2009 și 2016 de către Fundația Bill și Melinda Gates.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com