Aproape 3.000 de vaccinuri antigripale sunt încă nefolosite

Aproape 3.000 de vaccinuri antigripale sunt încă nefolosite. Numar total de cazuri de gripa în sezonul 2019 – 2020 înregistrate până la această dată este de 48. Totalul de doze de vaccin antigripal primite la nivelul judetului este de 25.375 de lei. Stocul de doze de vaccin antigripal in teritoriu (in cabinetele medicilor de familie) este de 715 – din dozele primite anterior si 2.085 din ultima tranșă primita.

”Mentionam ca in aceasta perioada s-a inregistrat decesul unei persoane de 80 de ani,  in antecedente cu HTA , DZ Tip II, boala cronica de rinichi, diagnosticul de deces fiind bronhopneumonie , insuficienta respiratorie acuta protezata asociata cu virus gripal A.

Revenim prin a aminti masurile care se impun pentru prevenirea   aparitiei cazurilor de imbolnaviri in rindul populatiei.

–               Triaj zilnic in colectivitati cu izolarea cazurilor cu simptome depistate in cadrul triajului.

–           Raportarea focarelor de infectii respiratorii acute / gripa cu 3 cazuri / clasa.

–           Urmarirea ratei absenteismului din aceasta cauza ( posibilitatea de suspendare a cursurilor la o rata de absenteism de peste 20 % din efectivul unitatii de invatamant, inregistrata timp de trei zile consecutive ).

–           Suspendarea activitatii se va face in functie de contextul epidemiologic, etapizat, evitandu-se intreruperea activitatii in intreaga unitate scolara , pentru o perioada stabilita de D.S.P. Gorj dar nu mai mare de 5 zile lucratoare.

–           Accentuarea masurilor de curatenie si dezinfectie.

–     Asigurarea unor stocuri suficiente de materiale de curatenie si substante dezifectante in fiecare unitate scolara.

–   Asigurarea conditiilor optime pentru igiena personala a copiilor si a cadrelor didactice   ( apa calda, sapun lichid, prosoape de hirtie, etc.);

–     Educatie sanitara in ceea ce priveste respectarea normelor de igiena personala.

– Monitorizarea respectarii conditiilor de igiena din spatiile de invatamant, cazare si alimentatie din unitatile de invatamant arondate.

– Colaborarea cu parintii / reprezentantii legali pentru identificarea din timp a semnelor de boala si intreprinderea masurilor de prevenire a imbolnavirilor in colectivitati scolare.”, potrivit DSP Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com