Apel către cetățenii care au sosit în Gorj din zonele contaminate

Directia de Sanatate Publica Gorj face apel catre toti cetatenii care au sosit in tara din zonele cu cazuri confirmate de infectii cu coronavirus si cele care au avut contact cu persoana confirmata in  judetul Gorj sa respecte obligativitatea de  autoizolare  la domiciliu , sa anunte telefonic medicul de familie  sau D.S.P. Gorj la nr. de telefon 0253/210156 pentru a putea fi luati in evidenta si monitorizati conform procedurilor emise de Ministerul Sanatatii.

Este interzis  contactul cu alte persoane sau iesirea din  domiciliu pina la trecerea celor 14 zile de autoizolare si obtinerea avizului epidemiologic.

Conform Normelor Metodologice, medicul de familie poate acorda concediu medical pentru 14 zile persoanelor care au nevoie de acesta la locul de munca sau scoala, pe baza unui certificat eliberat de catre directiile de sanatate publica in care se va mentiona durata perioadei de carantina.

Certificatul eliberat de directiile de sanatate publica poate fi ridicat de apartinatorii persoanei aflate in carantina.

Certificatul de concediu medical in caz de carantina se poate  elibera si la o data ulterioara,numai pentru luna in curs sau luna anterioara.

Durata  concediilor pentru carantina nu diminueaza numarul zilelor de concediu medical acordate unui asigurat pentru celelalte afectiuni.

Medicul de familie va mentiona in certificatul medical perioada de carantina stabilita de directiile de sanatate publica ( nu se aplica restrictia de 10 zile valabila pentru concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca, cauzata de boli obisnuite sau de accidente in afara muncii ). Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela numărul 0800800358.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com