Anunțuri importante pentru șomeri și angajatori de la AJOFM Gorj

Având în vedere necesitatea respectării recomandărilor de conduită în prevenirea răspândirii coronavirusului ( COVID 19) şi a stării de urgenţă instituită pe teritoriul României,precum si prevederile OUG nr.32/ 2020 de modificare si completare a OUG nr.30/ 2020, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă GORJ informează cetăţenii judeţului Gorj ca pe perioada situatiei de urgenta instituite prin Decretul nr.195/2020:

 1. OBLIGATIA PERSOANELOR CARE BENEFICIAZA DE INDEMNIZATIE DE SOMAJ DE A SE PREZENTA LUNAR LA VIZA PROGRAMATA, NU SE APLICA .

 

 1. IN CAZUL NEINCADRARII IN MUNCA, REINNOIREA DE CATRE SOMERII CARE NU BENEFICIAZA DE INDEMNIZATII DE SOMAJ, A CERERILOR PENTRU A FI LUATI IN EVIDENTA IN VEDEREA MEDIERII NU SE MAI FACE DIN 6 IN 6 LUNI CI IN TERMEN DE 30 ZILE CALENDARISTICE DE LA DATA INCETARII STARII DE URGENTA.

Persoanele care se inscriu pentru prima data in baza de date a AJOFM GORJ, vor proceda conform pct.3.

Avand in vedere ca aceste din urma persoane sunt in majoritate dintre cele care solicita venitul minim garantat, facem un apel catre primariile din judetul Gorj sa-i sprijine in depunerea online a documentelor conform procedurii de la pct.3.

 

 1. CERERILE SI DOCUMENTELE DOVEDITOARE PENTRU SOLICITAREA DREPTURILOR DE ASIGURARI SOCIALE SI DE SOMAJ SE REALIZEAZA PRIN POSTA ELECTRONICA ASTFEL CA CEI INTERESATI SA DEPUNA DOCUMENTELE CONTINUTE DE DOSARUL DE SOMAJ O VOR FACE ONLINE , urmand pasii de mai jos:

ACTELE SI FORMULARELE NECESARE INTOCMIRII DOSARULUI DE SOMAJ INDEMNIZAT SAU NEINDEMNIZAT SE POT OBTINE DE LA ADRESA

www.anofm.ro

 

◄        apoi selectezi judetul GORJ

◄        sub titlu ai un mesaj care zice : continutul anterior lansarii in productie al noului site…

◄        se face click pe mesaj si se intra pe site-ul vechi

◄        informatia se gaseste pe acte necesare

 

Formularele se pot solicita si de la adresele de e-mail de mai jos.

In principal actele necesare depunerii dosarului sunt următoarele:

–           Act de identitate,

–           Actele de studii şi de calificare,

–           Carnetul de muncă, pentru persoanele care deţin acest document.

–           Adeverinţă cu stagiul de cotizare pe ultimele 12 luni eliberată de angajator, la care se adauga cererile si formularele tipizate, ce se regasesc la acte necesare.

 

NOTA: Pentru transmiterea online a documentelor de mai sus este necesara conformarea cu originalul a fiecarei pagini in parte (fata verso) dupa cum urmeaza:

„in conformitate cu originalul, numele si prenumele, data, semnatura”.

Somerii neindemnizati se vor inregistra urmand aceeasi pasi, insa nu vor depune adeverinta cu stagiul de cotizare pe ultimile 12 luni.

Dosarele se vor transmite online in functie de domiciliul solicitantului la urmaroarele adrese de email:

 

LOCATIA       Adresa e-maill          Telefon

TG-JIU            [email protected]

0253211568 int.202

MOTRU          [email protected]

0253410132

ROVINARI     [email protected]

0253211568 int.202

ROVINARI     [email protected]         0253211568 int.202

CARBUNESTI          [email protected]

0253379345

CARBUNESTI          [email protected]          0253379345

NOVACI         [email protected]

0761630451

 

 

 1. Rugam persoanele care depun dosarele online, sa transmita absolut toate documentele solicitate, iar in situatia constatarii unor inadvertente vor fi contactate telefonic de operatorul AJOFM GORJ si sa dea curs solicitarilor acestuia pentru operativitatea punerii in plata a indemnizatiilor cuvenite .

 

 1. Dupa incetarea starii de urgenta somerii indemnizati vor fi contactati telefonic de operatorul AJOFM GORJ pentru a li se comunica data cand va trebui sa se prezinte la AJOFM GORJ sau la punctele de lucru cu CI/ BI in original si adeverinta cu cele 12 salarii in orginal pentru a intra in posesia carnetului de somaj.

 

 1. În situaţia persoanelor care au nevoie de documente   eliberate de către AJOFM Gorj, vor transmite cererea de solicitare insoţită de o copie a cărţii de identitate pe adresa de email a agenţiei [email protected] sau prin fax la numărul 0253 211568, urmând ca documentele să fie transmise către persoana care a făcut solicitarea prin email sau prin poştă, la adresa menţionată in cerere/cartea de identitate.

 

 1. Persoanele înregistrate în baza de date a AJOFM Gorj care solicită adeverinte de vechime, repartiţie pe un loc de muncă vacant comunicat la instituţia noastră, pot solicita acestea prin email la adresele mentionate anterior in functie de domiciliul solicitantului urmând ca acestea să fie transmise pe adresa de email de pe care s-a făcut solicitarea sau pe adresa menţionată în cerere.

 

 

 1. Persoanele care vin din ţările Uniunii Europene şi solicită formularele U1/E301 sau E302, pot transmite cererea de eliberare a formularului însoţită de documentele necesare eliberării acestora pe email la adresa [email protected] sau prin poştă la adresa: Târgu Jiu, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, cod poştal 210182.

După întocmirea lor, formularele vor fi transmise destinatarilor on-line sau în original – prin poștă la adresa menționată în cerere, în cel mai scurt timp.

Modelul de cerere poate fi solicitat pe email la adresa [email protected]

 

 

 1. Persoanele care trebuie să prezinte certificate medicale, vor putea solicita pe email la adresa [email protected] modelul de cerere care însoţeşte certificatul medical, urmând ca cererea completată împreună cu certificatul medical să fie

transmise prin poştă la adresa: Târgu Jiu, str Lt. Col. D. Petrescu, nr 1, cod poştal 210182.

 

Facem apel la angajatorii care urmeaza sa concedieze individual, colectiv, sa ii sprijine pe cei carora urmeaza sa ii concedieze in transmiterea documentelor la adresele de mail mentionate functie de domiciliile fiecaruia pentru ca ulterior sa poata beneficia de indemnizatie de somaj.

In acest sens, rugam angajatorii sa solicite sprijinul operatorilor mentionati mai sus, in vederea intrarii in posesia formularelor si transmiterea acestora la AJOFM GORJ.

 

Pentru orice altă informație/solicitare adresate AJOFM GORJ, vă rugăm să ne contactați telefonic la numerele de telefon si adresele de e-mail mentionate .

IMPORTANT PENTRU ANGAJATORI                                                     31.03.2020

 

 

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca GORJ face cunoscut ca, in temeiul O.U.G. nr. 32/2020 privind modificarea si completarea OUG nr.30/ 2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-Cov-2, pe perioada stării de urgență, pentru perioada suspendării contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului, conform unei declaratii pe propria raspundere a angajatorului, în cazul reducerii sau întreruperii temporare a activităţii, total sau partial, in conformitate cu dispozitiile art. 52, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, salariații vor beneficia de o indemnizație egala cu 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, suportată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, dar nu mai mult de 75% din castigul salarial mediu brut prevazut de Legea 6/ 2020 ( Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020).

In situatia in care bugetul angajatorului destinat platii cheltuielilor de personal permite, indemnizatia prevazuta poate fi suplimentata de angajator cu sume reprezentand diferenta de pana la minimum 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat, in conformitate cu prevederile art.53 aln.1) din Legea nr.53/ 2003 cu modificarile si completarile ulterioare.

In vederea acordarii sumelor necesare platii indemnizatiei, angajatorii depun prin posta electronica, la AJOFM GORJ, pe adresa de mail [email protected], o cerere semnata si datata de reprezentantul legal insotita de o declaratie pe propria raspundere si de lista persoanelor care urmeaza sa beneficieze de aceasta indemnizatie, asumata de reprezentantul legal al angajatorului conform modelului care va fi aprobat prin ordin al ministrului muncii si protectiei sociale si publicat ulterior in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1.

Angajatorii isi asuma raspunderea pentru corectitudinea si pentru veridicitatea datelor inscrise in documentele mentionate, plata indemnizatiei facandu-se din Bugetul asigurarilor pentru somaj in termen de cel mult 15 zile de la depunerea documentelor catre conturile deschise de angajatori la bancile comerciale,

Plata indemnizatiei se efectueaza salariatului in termen de maximum 3 zile lucratoare de la primirea de catre angajator a sumelor de la Bugetul asigurarilor pentru somaj

 

Documentele se depun incepand cu data de 01 Aprilie 2020 pentru perioada 16 – 31 Martie 2020 si incepand cu 01 Mai 2020 pentru luna Aprilie 2020.

 

Precizam ca pana la ora distribuirii Comunicatului catre mass media, nu a fost publicat Monitorul Oficial cu Ordinul ministrului muncii si protectiei sociale, cu modelul documentelor ce vor trebui transmise de catre angajatori la AJOFM GORJ , pentru plata acestor indemnizatii

In momentul in care va fi publicat Monitorul Oficial, il vom posta pe site-ul institutiei si vom adduce la cunostinta opiniei publice.

 

 

 

Pentru solicitari de informatii punem la dispozitie urmatoarele numere. de telefon si adrese de e-mail:

 

1) 0721998772- E-mail: [email protected]

2) 0771363860- E-mail: [email protected]

 

 

 

 • Angajatorii din judeţul Gorj vor depune înştiinţările/dovada privind încadrarea în muncă, adrese privind restructurări/concedieri colective, cereri, petiţii, adrese monitorizare lunară, cereri pentru subvenţionarea locului de muncă, online, pe email la adresa [email protected] sau prin fax la numărul 0253 211568.
 • Angajatorii din judeţul Gorj beneficiari de subvenţii vor depune documentele necesare plaţii acestor subvenţii(tabel, stat de plată şi pontaj) aferente lunilor februarie, martie si pana la incetarea starii de urgenta, ONLINE, la adresa de E-mail: [email protected]
 • In situatia in care AJOFM GORJ are posibilitatea de subventionare a locurilor de munca in conformitate cu prevederile Legii 76/ 2002, potentialii beneficiari vor fi contactati telefonic de catre functionarii agentiei, pentru a li se comunica modalitatea de incheiere a conventiilor.
 • Facem apel la angajatorii care urmeaza sa concedieze individual, colectiv, sa ii sprijine pe cei carora urmeaza sa ii concedieze in transmiterea documentelor la adresele de mail mentionate functie de domiciliile fiecaruia pentru ca ulterior sa poata beneficia de indemnizatie de somaj.

In acest sens, rugam angajatorii sa solicite sprijinul operatorilor mentionati mai jos, in vederea intrarii in posesia formularelor si transmiterea ulterioara a acestora la AJOFM GORJ.

LOCATIA       Adresa e-maill          Telefon

TG-JIU            [email protected]

0253211568 int.202

MOTRU          [email protected]

0253410132

ROVINARI     [email protected]

0253211568 int.202

ROVINARI     [email protected]         0253211568 int.202

CARBUNESTI          [email protected]

0253379345

CARBUNESTI          [email protected]          0253379345

NOVACI         [email protected]

0761630451

Functie de aparitia unor modificari/ completari legislative vom reveni cu detalii.

Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca GORJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com