Anunțul CEO după obținerea Acordului de mediu pentru Cariera Roșia

In data de 07.09.2020, C.E. Oltenia a obtinut acordul de mediu pentru continuarea lucrarilor in perimetrul de licenta extins al obiectivului de investitii „Deschiderea si punerea in exploatare a Carierei Rosia de Jiu, jud. Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”. Acesta va permite asigurarea frontului de lucru si plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce va contribui inclusiv la constituirea stocului de carbune necesar trecerii varfului de iarna.

Prezentul acord de mediu este emis de APM Gorj si are valabilitate pe toata perioada de realizare a proiectului.

Pentru obtinerea acestuia, compania a demonstrat ca se incadreaza in conditiile impuse de legislatia de mediu. Mentionam ca acordul anterior a fost anulat in octombrie 2019 ca urmare a contestatiilor depuse de organizatiile nonguvernamentale de mediu. Societatea va intreprinde toate eforturile necesare pentru ca  astfel de situații, precum cea de la Cariera Roșia de Jiu, să nu se mai repete.

Cariera Roșia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul C.E. Oltenia și asigură cărbunele necesar funcționarii Electrocentralei Rovinari. În același timp, Cariera Roșia de Jiu este o componenta a “Planului de Restructurare și Decarbonare 2020-2026” pe care Complexul Energetic Oltenia îl va derula pe parcursul celor cinci ani, cu importanta majora in asigurarea continuitatii energiei produse pe baza de carbune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com