Anton Anton, Ministrul Energiei, detonează bomba: centralele pe cărbune vor trece pe gaz! Vezi în cât timp!

Anton Anton, Ministrul Energiei a declarat joi, la Sinaia, în cadrul Energy Strategy Summit 2018, că, pe termen lung, în România se intenţionează trecerea de la centralele care funcţionează, în prezent, pe cărbuni, la cele pe gaz.

“Unul dintre elementele definitorii şi noi în noua strategie este conversia tuturor centralele într-un interval de timp lung, de la cărbune la gaz. Un alt element este biomasa. La noi în ţară, biomasa este foarte lăsată de-o parte (…). Nu avem niciun fel de strategie coerentă de introducere şi dezvoltare a energiei termice produsă cu biomasă. Câte oraşe sunt încălzite cu biomasă? Două: Huedinul şi Suceava. Poate că mai există în alte părţi, bucăţi, încercări, dar nu-i suficient şi nu e normal”, a mai spus Anton.

Întrebat de jurnalişti în cât timp se va realizat trecerea de pe cărbune către gaz natural, Anton a răspuns că acest lucru se va putea întâmpla în 2040.

La Sinaia, s-a desfăşurat, joi, a patra ediţie a Energy Strategy Summit 2018 care a reunit cei mai influenţi decidenţi din industria energetică din România, potrivit Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com