Ansambluri din Gorj, la trei festivaluri de prestigiu din țară

Ansamblul „Cheile Oltețului Polovragi”, ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi participă joi 29 august 2019 la Spectacolul Multietnic “Tulcea, inima multiculturalității”. Manifestarea este organizată de Asociația Culturală „Diversitate Multietnică” și este un proiect cofinanțat din bugetul local al municipiului Tulcea.

Evenimentul are loc în piața civică din Tulcea vineri 30 august 2019 începând cu ora 19.00. „Cheile Oltețului Polovragi” este singurul  ansamblu din județul Gorj invitat la eveniment. Mai evoluează pe scena din Piața Civică din Tulcea: Ansamblul „Odyssea” din Tulcea, Ansamblul „Danubius” din Tulcea, Ansamblul „Asiga” din Ceamurlia, Ansamblul „Juravelii” din Jurilovca, Ansamblul „Ghiocel” de la Luncavita, Ansamblul „Katiușa” din Mahmudia, Ansamblul „Aroman Dor” din Sarighiol de Deal și Ansamblul „Beștepeanca” din Beștepe. Spectacolul are ca principal scop menținerea și punerea în valoare a caracterului multicultural specific municipiului Tulcea, precum și promovarea cooperării culturale locale, naționale și internaționale.

Ansamblul „Cheile Oltețului Polovragi” participă și duminică 1 septembrie 2019 la Mălaia la „Hora satului” în cadrul Zilelor comunei, eveniment organizat de către Primăria comunei Mălaia, împreună cu Consiliul Local. Ansamblul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și al Căminului Cultural Polovragi participă la eveniment cu 20 de membrii care vor avea un program de 15 minute.

Tot duminică 1 septembrie 2019 la Băbeni Ansamblul „Cheile Oltețului Polovragi” participă la a 48-a ediție a Festivalului Folcloric Pastoral „La Izvorul Dorului”.  Evenimentul este organizat de către Consiliul Local şi Primăria orașului Băbeni, în colaborare cu Casa de Cultură „Dragoș Vrânceanu” din localitate. Locuitorii din zonă prețuiesc și respectă tradițiile străvechi și în fiecare an păstrătorii de folclor își prezintă portul popular. Din județul Gorj mai participă la Băbeni și Ansamblul Folcloric „Liviu Dafinescu” din Baia de Fier, ansamblu coordonat de Mirela Drăgănescu. Cei 20 de membrii vor avea un spectacol de 15 minute cu dansuri populare specifice zonei Baia de Fier, dar și cântece populare. Ansamblurile invitate vor participa la parada desfășurată în centrul localității, dar și pe scena construită special pentru această activitate.

Oraşul Băbeni va deveni capitala portului popular şi a tradiţiilor strămoşeşti timp de o zi, deoarece păstrătorii de folclor din întreaga ţară vin să își prezinte obiceiurile şi tradiţiile multiseculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com