Ansamblul „Cheile Oltețului”- Polovragi a dus pâmânt din Gorj la Alba Iulia

Ansamblul „Cheile Oltețului”- Polovragi, ansamblul Căminului Cultural Polovragi și al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj

a fost prezent și la manifestările dedicatei Zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia. 20 de membri cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani au prezentat în orașul Marii Uniri un program artistic de 20 de minute, cuprinzând dansuri reprezentative județului Gorj. Reprezentanții Ansamblului au fost bucuroși că au reușit să prezinte la Alba Iulia 5 din cele 10 regiuni istorice ale țării, zone unde conviețuiesc oameni pentru care tradiția a însemnat ceva aproape sacru, cu reguli de bunăcuviință creștină, cu obiceiuri și rânduieli bine conturate și respectate cu sfințenie.

Ansamblul Cheile Oltețului din Polovragi a fost singurul ansamblu prezent din Gorj la Alba Iulia pe 1 decembrie 2018. Delegația de la Polovragi a dus un săculeț cu pământ din zonă, care la încheierea Reconstituirii Marii Adunări Naționale a fost depus la Sala Unirii într-un cadru festiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com