Angajaţii unei instituţii publice au ajuns să facă foamea!

Salariaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri(IDP) Gorj au ajuns să facă foamea şi să lucreze în acelaşi timp pe şantier, prestând munci foarte grele. Este vorba de personalul care prestează pe şantierul de la podul din Turcineşti. De trei luni de zile oamenii nu au mai primit salarii şi sunt nemulţumiţi că nimeni nu îi bagă în seamă. Marţi muncitorii au întrerupt lucru, după care au mers în Piaţa Prefecturii să îşi continue protestul. Au aflat de la şefii lor că nu sunt bani de salarii pentru că iarna nu e ca vara şi nu au fost contracte. Oamenii sunt angajaţi în baza unor contracte şi li s-a spus că luna vor beneficia de salariu, însă în realitate nu este aşa.

Cât mai rezistă şeful IDP Gorj în funcţie?

Liberalii au cerut marţi demiterea din funcţie a şefului Întrepriderii de Drumuri şi Poduri Gorj. Acest lucru a mai fost solicitat şi în trecut, însă Maruis Florică a scăpat de cocendiere şi nu se ştie prin ce mijloace. Cert este că actualul director al IDP Gorj este „moştenit” de Cosmin Popescu de la Ion Călinoiu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Nu se ştie ce plan a avut Ion Călinou când l-a adus pe Marius Florică la şefia IDP Gorj. De când Florică a preluat societatea, aceasta s-a dus „în cap” şi a pierdut unul din cele mai importante contracte, cel care vizează întreţinerea drumurilor judeţene timp de 4 ani. În loc să fie dat afară pentru management defectuos, lui Florică i s-a acceptat planul de concedieri colective pentru a-şi salva salariul pe care îl încasează lună de lună, spre deosebire de muncitorii care fac foamea pe şantiere.

Solicitarea PNL

„PNL Gorj solicită președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să-și asume situația dezastruoasă de la IDP Gorj și să-l demită de urgență pe directorul general Marius Florică.

Angajații societății comerciale “Întreprinderea de Drumuri și Poduri   Gorj” S.A, care funcționează sub autoritatea Consiliului Judeţean Gorj, nu și-au primit salariile de la sfârșitul anului trecut, motiv pentru care au declanșat , astăzi, o grevă spontană.

Actuala conducere a societății și-a dovedit, în nenumărate rânduri,  incapacitatea managerială, dar de ani de zile,  directorul general Marius Florică este tolerat de către conducerea Cosiliului Județean Gorj. Acum, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, trebuie să-și asume responsabilitatea și să-l demită de urgență pe Marius Florică.

De la începutul acestui an, consilierii județeni ai Partidului Național  Liberal au solicitat, în mai multe rânduri, președintelui Consiliului Județean Gorj Cosmin Popescu, convocarea directorului IDP la o ședință de consiliu județean,  unde acesta să prezinte situația economico-financiară a societății, însă acest lucru nu s-a întâmplat. ”Încă din luna ianuarie am solicitat președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, să îl convoace pe directorul IDP pentru a prezenta bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018 în termenul legal, respectiv în 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial a Bugetului de Stat, pentru a fi avizat în ședința de  consiliu județean. De asemenea, am solicitat prezentarea  execuției bugetare pe anul 2017. Pânăa cum, niciunul dintre aceste documente nu au fost prezentate consilierilor județeni spre avizare. IDP are o situație financiară precară de mai multi ani, însă directorii societății primesc bonusuri și indemnizația integrală, pentru că sunt indepliniți indicatorii din contractul de management. Societatea are  AGA, dar și un Consiliul de Administratie, iar membrii acestor entități încasează indemnizații fără a-i interesa situația societății”, precizează consilierul județean Marcel Iacobescu, secretar general al PNL Gorj.

Acum, angajații IDP se află în situația dramatică de a nu-și primi salariile înainte de sărbătorile de Paște, în condițiile în care nu și-au luat banii din decembrie anul trecut, iar atunci au primit leafa pe luna octombrie 2017 și câteva tichete de masă.

Directorul Florică le-a spus, astăzi, oamenilor că nu există fonduri pentru rezolvarea situației și că nu le poate garanta că-și vor lua salariile.

Pentru că Marius Florică și-a dovedit, în nenumărate rânduri, incapacitatea de a manageria SC IDP Gorj SA, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, trebuie să gestioneze această situație, să n-o mai tolereze și să-l demită de urgență pe Marius Florică”, potrivit unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com