Angajaţii Primăriei Stăneşti mănâncă în trecut cu salariile pe care le vor primi în viitor

Criza financiară continuă la Primăria Stăneşti. Angajaţii de aici fac foamea încă din luna august. Atunci îşi mai aduc aminte unii funcţionari că s-ar fi dat ultima leafă de către edili. Nimeni nu mai deţine vreo rămăşiţă din ultimul salariul încasat la primărie şi astfel este imposibilă datarea cu carbon. Edilii se dau acum peste cap pentru a face rost de lefuri pentru cei 17 angajaţi supţi de foame. Norocul acestora a fost că pe vară au mai trăit din veniturile familiei, oul neipozitat al lui Vosganian, zeama de corcoduşe şi apa neimpozitată de la fântânile proprii. Ce vor face însă la iarnă nu se ştie.

Cursuri de supravieţuire?

Poate se va îndura vreun om de afaceri inimos să le plătească nişte cursuri de supravieţuire. Sau poate or aduce un călugăr budist să îi înveţe pe angajaţii primăriei cum să folosească energie solară în loc de hrana de zi cu zi. Primarul speră ca localnicii să îşi mai achite din dări şi din impozite pentru a face rost de bani. Sau măcar să îi bată norocul de vreo rectificare bugetară. Dar de unde asemenea SF-uri prin comună!?

„Nu am avut conturile blocate, dar toate sumele pe care le-am mai primit au fost folosite pentru plata arieratelor. A trebuit să facem acest lucru. Am mers pe plata arieratelor să nu ajungem în situaţia de a avea conturile blocate. Sper să ne descurcăm…Vrem să dăm salariile de sărbători. Să vedem ce bani o să ne dea. Să vedem ce mai facem din veniturile proprii. Mai sunt de plătit bani la gunoi, la impozite şi taxe. Am mai strânge 600.000 de lei. Deci pentru acordarea unui salariu am mai avea, dacă am mai aduna din bani. Vedem ce o să mai primim la rectificarea bugetară pentru a nu trece cu salarii restante către funcţionarii primăriei în anul 2018”, a declarat primarul Ștefan Blideanu, primarul comunei Stăneşti, care are nevoie în total de vreo 700.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com