Angajaţii din Complexul Energetic Oltenia au ajuns să moară la vârste incredibile. CE se întâmplă la CEO – de unde vine presiunea pe umerii salariaţilor?

Valentin Enache, din localitatea Murgeşti, Turceni, angajat al Sucursalei Electrocentrale de la Turceni, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a ajuns să moară la numai 33 de ani săptămâna trecută. O vârstă incredibilă raportat la faptul că până acum nu a mai existat un deces la o asemenea vârstă în rândul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia.

Situaţia este de-a dreptul îngrijorătoare şi vorbeşte pe de o parte de modul în care sunt realizate analizele medicale la companie şi despre o posibilă superficialitate a verificărilor periodice, iar pe de altă parte mai iese în evidenţă şi faptul că salariaţii trăiesc zi de zi într-o presiune fantastică, având în vedere lipsa de predictibilitate a vânzărilor de energie în Sistemul Energetic Naţional şi siguranţa locului de muncă şi a veniturilor.

Azi pe val, mâine în prăpastie

În ciuda faptului că anul trecut salariaţii Complexului Energetic Oltenia au dus-o foarte bine şi au câştigat destul de bine, raportat la faptul că s-a lucrat şi şapte zile din şapte, în 2018 lucrurile s-au schimbat radical. Vânzările nu mai sunt atât de bune, în ciuda mesajelor liniştitoare ale administraţiei. Angajatul care a murit la 33 de ani avea trei copii minori şi se temea pentru viitorul său şi pentru siguranţa zilei de mâine. Este extraordinar de greu pentru familiile cu un copil, iar pentru familiile cu trei sau mai mulţi este de-a dreptul eroic să treci cu bine de la o lună la alta.

La Complexul Energetic Oltenia se poate întâmpla orice, din cauză că de la vânzări bune de energie se poate ajunge la concediu forţat, şomaj tehnic, disponibilizări sau chiar la închideri de capacităţi. Este explicabil de ce unii salariaţi cedează la presiune şi ajung să moară la locul de muncă. Medicii nu au mai putut să îi salveze viaţa muncitorului de 33 de ani. Este inexplicabil cum un tânăr în plină forţă ajunge să îşi piardă viaţa, deşi nu a trecut de jumătatea vieţii.

Cel mai probabil compania va oferi un sprijin financiar familiei, însă săptămânile vor trece şi toată lumea va uita de drama familiei respective. Este motivul pentru care este nevoie în timpul vieţii de o recompensă pe măsură a muncii prestate de mineri şi energeticeni, cei care ţin în viaţă Complexul Energetic Oltenia aşa cum ştiu şi aşa cum pot. Stresul este imens şi se ajunge în anumite situaţii la deces, din păcate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com