Amenzi de până la 20.000 de lei pentru târgujienii care nu fac un anumit lucru

Primăria Municipiului Târgu Jiu aduce în atenția cetățenilor faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, proprietarii sau deținătorii de terenuri, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a plantei ambrozia, denumită științific ”Ambrosia artemisiifolia”, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației, cât și eliminarea ei în cazul prezenței pe terenurile intravilane sau extravilane.

În scopul distrugerii și al prevenirii răspândirii ambroziei, se vor desfășura, periodic, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice.

Pentru terenurile infestate cu ambrozie aparținând domeniului public/privat al Municipiului Târgu Jiu, acțiunile de eliminare a acestei buruieni se realizează de către operatorul serviciului de întreținere spații verzi, S. Edilitara Public SA, prin acțiuni de cosire, smulgere buruieni sau erbicidarea suprafețelor infestate.

De asemenea, cetăţenii pot sesiza existenţa acestei plante, la numărul de telefon 0253984.

Amenzile se situează între 750 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv între 5.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice (conform Normelor Metodologice aprobate prin HG nr. 707/2018). Contravaloarea sancțiunilor aplicate se constituie ca venituri la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com