Amendamente la Bugetul de stat pentru proiecte din Gorj

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a solicitat, prin amendamente depuse la proiectul Legii bugetului de Stat, suplimentări de sume pentru proiectul de modernizare a Căii Eroilor, a UM Sadu, a unui drum, dar și suspendarea unor articole din OUG 114/2018.

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a depus 11 amendamente la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 20Printr-unul dintre amendamente se propune alocarea sumei de 62.122.000 lei din creditele de angajament pentru finanțarea obiectivului de investiții ”Modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental CALEA EROILOR, municipiul Târgu Jiu, județul Gorj”. Pentru anul 2019 este necesară sumă de 46.000.000 de lei pentru demararea lucrărilor, iar în 2017, Guvernul a alocat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II suma de 8.503.509 lei, adică sub 5% din suma totală. Cu acești bani, autoritățile ar putea contracta doar organizarea de șantier, reușind să blocheze orașul, fără să aibă alte surse de finanțare.

Deputatul Dan Vîlceanu propune, totodată, ca în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2019 să se suspende prevederile OUG 114 din 28 decembrie 2018 privind taxa de 2 % pe cifra de afaceri a companiilor din energie, precum și a altui articol care se referă la  instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal – bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Suplimentarea cu 90.000.000 de lei a sumei prevăzute în Programul de modernizare, dezvoltare, reparații, consolidare și întreținere a infrastructurii rutiere pentru lucrări de modernizare la Drumul National (DN) 67 B, drum care leagă județele Gorj, Vâlcea, Olt și Argeș și trece prin 20 de localități.

Se propune suplimentarea creditelor de angajament cu suma de 1.589.681 mii lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare la Compania Națională C.F.R. S.A. și alocarea a 1.795.700 mii lei pentru achiziția de material rulant pentru CFR Călători SA

Pentru modernizarea Societății Uzina Mecanică Sadu, deputatul Dan Vîlceanu a solicitat alocarea sumei de 23.000 mii lei. Societatea Uzina Mecanică Sadu, Fabrica de Armament de la Bumbesti Jiu, nu a mai fost modernizată de la înființare, din 1939, iar cei aproape o mie de salariați își risca viața în fiecare zi, deoarece lucrează cu echipamente invechite.

În domeniul sănătății, se solicită, printr-un amendament depus de președintele PNL Gorj, suplimentarea cu 240.000 mii lei a sumelor prevăzute pentru finanțarea tratamentului bolnavilor de amiotrofie spinală musculară.

Alte două amendamente propuse de deputatul PNL Gorj la proiectul Legii Bugetului de Stat sunt în domeniul protecției sociale. Unul dintre amendamente se referă la completarea cu suma de 1.043.000 mii lei, care se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății. Suma alocată va acoperi inclusiv decontarea terapiilor și a tehnologiilor asistive destinate copiilor și adulților cu dizabilități

Un alt amendament se referă la comisioanele percepute de Casa Națională de Pensii.(comunicat)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com