Amendă pentru un angajator din Târgu Jiu care folosea muncă fără forme legale

Un angajator din municipiul Târgu-Jiu, cu activitate în domeniul alimentaţiei publice, a fost sancţionat, săptămâna trecută, cu o amendă în valoare de 20.000 de lei, pentru folosirea în activitate a unei persoane fără forme legale de angajare. Persoana respectivă a fost depistată, de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Control Muncă Nedeclarată, în timp ce presta ca şi barman într-un restaurant.

De asemenea, un alt angajator, persoană juridică, care efectua lucrări de extindere la o unitate de interes public, a fost amendat cu 3.500 de lei pentru încălcarea normele de securitate şi sănătate a muncii în ceea ce priveşte conformitatea schelelor utilizate.

Controlul în urma căruia a fost aplicată sancţiunea se înscrie într-o campanie naţională desfăşurată, pe tot parcursul anului 2019, la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale de muncă din ţară, care vizează prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor. Până în prezent, în judeţul Gorj, în cadrul campaniei, au avut loc 16 controale, fiind sancţionaţi 11 angajatori cu amenzi în valoare de 40.000 de lei.

În perioada 07-11.10.2019, inspectorii de muncă au efectuat 43 de controale, au dispus 175 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, iar cuantumul amenzilor aplicate a însumat 63.000 de lei.(ITM Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com