Alertă! Romgaz nu reușește de 5 ani să construiască un grup pe gaze de 430 MW

Compania Romgaz nu reușește de 5 ani să construiască un grup pe gaze naturale. Lucrările au început în 2016 și nu au mai fost finalizate. Acum s-a ajuns în faza de reziliere a contractului.

Romgaz a transmis asocierii Duro Felguera – Romelectro notificarea de reziliere a contactului de lucrări privind dezvoltarea CTE Iernut, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze, din cauza neexecutării, în termen, a obligațiilor contractuale de către executant.

”În conformitate cuprevederile Legii nr. 24/2017 și art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, Romgaz informează acționarii și investitorii asupra faptului că, în urma neexecutării, în termen, de către executant a obligațiilor contractuale, prin Hotărârea nr. 28 din 1 aprilie 2021, Consiliul de Administrație și-a manifestat acordul pentru rezilierea contractului de lucrări nr. 13384/2016, având ca obiect dezvoltarea CTE Iernut, prin construcția unei centrale termoelectrice de 430 MW, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze. În consecință, în data de 2 aprilie 2021, Romgaz a transmis notificarea de reziliere a contactului de lucrări nr. 13384/2016, către executant. Notificarea de reziliere va produce efecte, în termen de cinci zile, de la primirea notificării, de către executant”, anunță compania.

Lucrările pentru construcţia termocentralei de la Iernut, cu o capacitate de 430 MW, erau oricum în întârziere, iar contractul a expirat la 26 decembrie 2020.

Termocentrala pe gaze de la Iernut urma să fie finalizată la sfârşitul anului 2019, potrivit graficului iniţial. Centrala va avea o capacitate instalată de 430 MW.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti (BVB) şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

CEO și-a propus să construiască până în 2025 grupuri pe gaze cu o putere instalată de 1.200 MW.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com