Al treilea miner scos din mina de la Lupeni a murit. Un alt ortac este în stare gravă.

Al treilea miner scos azi dimineaţă din galeria surpată a Minei Lupeni a murit.

„Din păcate, trebuie să dăm și o veste pe care nu ne-am fi dorit-o: al treilea miner implicat în accidentul subteran din mina Lupeni nu a supraviețuit. A fost găsit de salvatori fără suflare și nu a răspuns manevrelor de resuscitare(..) Medicii de pe ambulanță vor face analiza și vor constata decesul. Avem pregătit și IML. Am făcut tot ce este posibil ca și cel de-al treilea să fie scos în condiții de siguranță la suprafață. Nu a fost acest lucru posibil și o să se constate de către medicina legală de ce nu a fost posibil și cum a survenit decesul. Din momentul în care medicii vor comunica oficial că este decedat, principalul nostru obiectiv este de asigurare a unei înmormântări propice și adecvate. În al doilea rând, un sprijin moral și material pentru familie, un sprijin care este prevăzut și în contractul colectiv de muncă la nivelul companiei. Din momentul confirmării decesului, principala noastră prioritate este familia”, a spus ministrul Energiei.

De asemenea, minerul de la Lupeni internat la Spitalul Floreasca este în stare gravă. Ortacul, care a rămas 12 ore blocat în subteran, după prăbuşirea tavanului unei galerii, a fost operat, însă suferă de o insuficienţă renală.

„Pacientul a fost victima unui sindrom de strivire extrem de grav, în urma căruia s-a produs o serie de modificări în întreaga funcționalitate a organismului. El are în momentul de față o insuficiență renală, iar leziunile pe care le prezintă sunt cele specifice acestui sindrom de strivire. În momentul de față, el este în sala de operație pentru a se reduce o fractură, luxații și pentru a se trata aceste leziuni, după care va merge în secția de Terapie Intensivă. În următoarele zile, va necesita măsuri extrem de complexe, specifice unor astfel de pacienți. Următoarele zile sunt hotărâtoare pentru evoluția stării lui de sănătate”, a spus Bogdan Oprița, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Un alt miner la care au ajuns salvatorii nu era rănit grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com