Al doilea gorjean mort din cauza gripei. Comunicat DSP.

Va informam ca in data de 30.01.2019 ora 9,10 Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu anunta decesul unei paciente C.M de 71 ani din comuna Stanesti.

Pacienta cunoscuta in antecedente cu HTA esentiala, cardiopatie ischemica si scolioza, se prezinta in data de 12.01.2019 la camera de garda a Sectiei de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Tg.Jiu, cu stare generala influentata – febra 38 de grade, frisoane, varsaturi , fasciculatii, dispnee, tuse seaca.

A fost consultata si internata in Sectia de Boli Infectioase cu bronhopneumonie, insuficienta respiratorie, HTA esentiala.

In a patra zi de la internare starea generala se agraveaza cu dispnee intensa, cianoza periorala, convulsii, stare comatoasa.

Bolnava este transferata in Sectia ATI cu stare generala extrem de grava.

Evolutia este nefavorabila. Pe data de 24.01.2019 i se efectueaza un test rapid pentru detectarea virusului gripal, acesta iesind pozitiv pentru tipul A. Mentionam ca bolnava nu a fost vaccinata antigripal.

In cursul zilei de 30.01.2019 starea pacientei se agraveaza ,survine stopul cardio-respirator ireversibil la manevrele de reanimare.

Bolnava este declarata decedata la ora 5,30 , diagnostic de deces bronhopneumonie asociata cu virus gripal A, cardiomiopatie hipertensiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com