Afaceristul Aurel Popescu, dus în cătuşe la audieri

La data de 10 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat cercetările într-un dosar penal aflat în lucru, procedând la reţinerea unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Glogova, administrator şi reprezentant legal a două societăţi comerciale, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi spălare a banilor în formă continuată.

 

În fapt, s-a reţinut că în perioada 2012 – 2015, ar fi comercializat material lemnos către persoane fizice, dar și către persoane juridice, fără a înregistra în evidențele contabile veniturile realizate, producând un prejudiciu în cuantum de 954.000 de lei.

 

Totodată acesta, cu rea-credinţă, a solicitat şi obţinut de la bugetul de stat cu titlu de rambursări de TVA sau a compensat cu alte obligaţii datorate bugetului de stat suma de 1.300.000 de lei.

 

De asemenea inculpatul, a creditat, cu titlu de aport personal, cele două societăţi comerciale, cu suma de 1.163.000 de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acesteia.

 

Urmează ca, în cursul zilei de astăzi, inculpatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj  cu propunere de arestare preventivă.(IPJ Gorj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com