Adrian Tudor sare la gâtul lui Adrian Gorun!

Viceprimarul din Târgu Jiu, Adrian Tudor, a lansat un atac virulent la adresa conducerii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu şi a propunerii ca Sabin Gherman, realizator tv din Ardeal, să primească titlul de Doctor Honoris Causa al UCB. Adrian Tudor este de părere că Sabin Gherman s-a implicat într-o serie de acţiuni antiromâneşti şi nu trebuie înnobilat.

Mesajul lui Adrian Tudor

„Apel catre membrii Senatului Universitatii Constantin Brancusi din Târgu Jiu!

Am primit invitația de a participa la acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnilor Ion Bulei si Sabin Gherman. Am lăudat întotdeauna inițiativele UCB în acest sens însa acum fac apel la un moment de reflexie din partea membrilor Senatului în ceea ce privește persoana d-lui Sabin Gherman

„Conform teoriilor ghermaniste, oltenii, moldovenii, dobrogenii şi bucureştenii (numiţi zeflemitor „mitici”) sunt nişte români inferiori celor din Ardeal şi Banat, fiindcă nu au avut cinstea să se „civilizeze” sub cizma austro-ungară şi nici onoarea să slugărească ungurilor care-i umileau şi persecutau pe românii transilvăneni.”

„Ciudat este că acest Sabin Gherman a făcut facultatea taman la Craiova, în capitala Olteniei, ceea ce denotă că ori nu a fost în totalitatea facultăţilor mintale, conform teoriilor lui despre înapoiaţii de acolo sau nu a fost suficient de isteţ ca să-şi facă studiile superioare în Ardealul pe care-l ridică acum ostentativ în slăvi!” (sursa: Justitiarul.ro)

În anul Centenarului Marii Uniri consider că, nedrept, eroii nemului primesc o palma prin innobilarea unui publicist, cu reale viziuni secesioniste, cu titlul mentionat mai sus. Poate nu este târziu să-l facem să înțeleagă ca nu se poate coborâ la nivelul la care niște români, de peste munți, „inferiori domniei sale”, vor să-l elogieze. Oricum el „s-a saturat de Romania „. În mai 1998, Sabin Gherman scria Manifestul „M-am săturat de România”:

„M-am săturat de România. M-am săturat de Mitică, de şmecheria şi ţigăneala pe care o lasă în urmă acest nume de ţară. Între două ghiorăituri şi o înjurătură, poporul – boborul, domnilor, vorbeşte băţos despre Posada, Mihai Viteazul, despre «Trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Tara Românească!». Dacă regret ceva, acum la treizeci de ani, e că m-am născut aici, că fac parte din cei ce au învăţat pe la şcoli că poporul ăsta, boborul, domnilor, a fost într-o erecţie continuă în faţa istoriei. Care popor? Noi…”(sursa jurnalul.ro)

Mâine nu voi participa la acesta actiune, îmi este greu să aplaud la un asemnea moment. M-am născut în picioare si prefer sa rămân așa!

PS: O imagine cat o mie de cuvinte, am postat patru imagini!”, potrivit unei postări a viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com