Adio subvenţionarea certificatelor de CO2 la CEO anul acesta

Abia la jumătatea anul viitor ar putea apărea o modalitate de sprijin pentru companiile din minerit din Europa, precum şi pentru cele din România. Este vorba în principal de Complexul Energetic Oltenia care aşteaptă un ajutor pentru plata certificatelor de dioxid de carbon. Potrivit europarlamentarului Norica Nicolai, se lucrează la un proiect prin care o parte din banii plătiţi de companiile energetice pentru certificatele de CO2 şi verzi să revină în bugetele firmelor care produc energie pe cărbune, însă cu o destinaţie precisă. Este vorba de lucrări pentru reducerea noxelor. Şi acest proiect se va putea concretiza însă până la jumătatea anului viitor. Aşadar, nimeni nu ştie ce se va întâmpla la Complexul Energetic Oltenia cu plata certificatelor de CO2. Preţul acestora a ajuns la 18 euro. Se încearcă accesarea unei subvenţii din partea statului român, însă este greu de crezut că se va întâmpla acest lucru, fără acordul Comisiei Europene.

Altă schemă…

„Trebuie să găsim o altă schemă de aplicare a subvenţiilor. O parte din aceste costuri să fie destinate investiţiilor în protecţia mediului. La asta lucrăm în parlament. Lucrăm cu colegii din alte state. Eu în mod special cu colegii polonezi. Sunt în aceeaşi situaţia ca şi noi şi probabil că în luna octombrie vom avea o primă conferinţă în care vom propune o structură de schemă de funcţionare a certificatelor  şi încercăm să punem presiune pe Comisie şi nu pe finanţare, ci pe utilizarea unei părţi din bani pentru combaterea poluării. Noi avem prima conferinţă împreună cu colegii polonezi în luna octombrie. Este organizată de mine. Până la sfârşitul acestui an care va fi la anul să terminăm. Suntem mai multe state care avem această problemă şi care se răsfrânge asupra industriei. Pentru acest an trebuie să găsim o formulă de sprijin din partea statului român. Este păcat pentru că CEO este pe profit şi artificial al apărea probleme în performanţa economică. Aici vom avea o discuţie, am avut deja cu directorul general de la CEO. Încercăm să găsim o soluţie de sprijin”, a spus europarlamentarul Norica Nicolai

One thought on “Adio subvenţionarea certificatelor de CO2 la CEO anul acesta

  • 21 august 2018 la 8:15
    Legătură permanentă

    Pai ce ne mai numim MINERI ? eu zic ca suntem croitori,au taiat toate drepturile si sporuri 35 ani de cotizare,salariile cele mai mici din economie.Suntem mineri de cacat,suntem buni doar iarna cand le crapa buza. GUVERN DE RUSINE.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com