Acuzaţii grave: CEO vinde cărbune, deşi are depozitele goale şi reziliază contractele de vânzare energie. Lista firmelor care iau cărbune de la CEO

Fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, lansează acuzaţii grave la adresa actualei conduceri a companiei care vinde cărbune într-o perioadă în care depozitele de lignit sunt aproape pustii. Şefii CEO ar fi trecut şi la rezilierea unora din contractele de vânzare de energie electrică, tot din cauză că nu există cărbune, mai spune Ciurel. În tot acest timp, nu mai puţin de 36 de firme şi persoane cumpără din greu cărbune de la CEO, chiar în timp şefii spun că îl „culeg” de prin cariere. Compania ar trebui să demareze constituirea stocurilor de cărbune pentru perioada de iarnă.

„La ora asta in CEO sunt 284 de mii de tone in depozitele tuturor termocentralelor. Depozitul de la Turceni are doar el capacitate peste 800 de mii de tone. In depozitele carierelor mai sunt 174 de mii de tone. 160 de mii de tone e stoc ANRS, adică nu e cărbune la CEO. La aceasta perioada a anului, stocul la termocentrala ar fi trebuit sa fie cam 1,2 milioane de tone. Ca nu e cărbune se știe din februarie, fara ca cineva sa facă ceva. A, ba da! Cineva totuși face! In actuala situație de criza majora de cărbune, care poate genera la o criza de Sistem Energetic la iarna, CEO VINDE CARBUNE la sumedenie de firme. Sa ne înțelegem, nu e situația din 2015 când in CEO erau 2,2 milioane de tone pe stoc, parte din ele ardeauprin autoaprindere, si am făcut licitație ca sa vindem la sârbi. Nu, acum CEO vinde la sumedenie de firme.

Sa explic. In 2015, cineva a inițiat o operațiune de anihilare a rețelelor de contrabanda cu cărbune furat din depozitele minerești. Se fura de zeci de ani. Existau sute de camioane, unele chiar ale angajaților CEO, implicate in transportul cărbunelui furat, existau polițiști implicați, care confiscau cam unul-doua pe noapte ca sa nu bata la ochi, dădeau cate o amenda dar niciodată nu se făcea dosar penal. Se câștiga enorm. Cărbunele furat, de ordinul a zeci de mii de tone se vindea cu 70-100 de lei in Dolj, Olt, Teleorman. Existau depozite clandestine, erau implicați directori din minerit, șefi de depozite, polițiști, probabil si magistrați. Cei ce au anihilat rețelele au lucrat sub acoperire, nu a știut nimeni. Lovitura a fost totala. Prețul cărbunelui in acele zone a ajuns la 200-250 de lei tona.

Locul rețelelor l-au luat firme private, care cumpăra oficial cărbune de la CEO si-l vând in sudul tarii. La un singur TIR de 30 de tone se câștiga curat 200 de milioane vechi. Un TIR poate face doua drumuri pe zi, asta însemnând un profit de 10 mii de euro pe zi. Asta daca se lucrează corect. Dar pe același aviz se pot face doua trei transporturi, daca nu ai fost controlat , iar castigul e mai mare. Este superafacere? Pai este!

Stocul de iarna ? Duca-se dracului! La banii ăștia… Va vine sa credeți ca o singura firma , AFRODICOM din Mătăsari, are aprobare pentru a ridica 50 de mii de tone? Întrebați-l pe directorul general a cui e firma, daca zice ca nu știe va mai spun si restul. In nici un depozit nu exista 50 de mii de tone. Aveți mai jos lista tuturor firmelor care iau cărbune din CEO, desi sunt grupuri care nu se pot porni din lipsa cărbune. Deși in PZU au fost saptamani de zile preturi de 250-300 lei iar CEO nu a dat nimic din lipsa cărbune.

CEO a început rezilierea contractelor de energie!

„Culmea e ca o parte din firme sunt ale unor oameni din presa, care trebuie sa-i asigure directorului o mediatizare adecvata, alta chiar a unui (unor?) angajați ai CEO. Hai sa le zicem 2M.

Știu ca nu e afacerea lui Boza, chiar daca el crede ca e! El e prea ocupat cu deplasările la EURACOAL (care apropo, sa-i spună cineva ca practic nu mai exista de doi ani), pe la Bruxelles si Atena, ca sa realizeze ca e doar o păpușă trasa de ațe. Cred ca si el se va mira sincer când va descoperi anvergura afacerii si chiar îmi va mulțumi. Dar situația ar trebui sa îngrijoreze daca ar mai fi o urma de luciditate, de profesionalism si de patriotism”, potrivit lui Laurenţiu Ciurel, care a lansat informaţiile pe blogul personal.

Lista cu firmele care cumpără cărbune de la CEO:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com