Acuzaţii de finanţare ilegală a campaniei electorale la PNL Rovinari

În spaţiul public a apărut o înregistrare potrivit căreia la Rovinari s-ar fi colectat ilegal fonduri pentru posturile de consilieri locali ai PNL. Sumele de bani nu ar fi revenit potrivit legii persoanelor angrenate în alegerile locale şi care au aspirat la un post de ales local. PNL Gorj respinge acuzaţiile aduse în spaţiul public.

„Referitor la unele informații apărute în spațiul public privind sume de bani cu care au contribuit consilierii locali de la Rovinari , în campania electorală de la alegerile locale din iunie 2016, Partidul Național Liberal, filiala Gorj, face următoarele precizări:

1.Campania electorală se desfășoară cu sume depuse de candidați în contul de campanie, sume ce sunt stabilite de Legea Electorală. Candidații au contribuit conform legii, iar cheltuielile s-au făcut conform legii.

2.Partidul Național Liberal, filiala Gorj, a fost verificat de către Autoritatea Electorală Permanentă  privind sumele pentru campania electorală din iunie 2016.  AEP a constatat că FINANȚAREA CAMPANIEI ELECTORALE S-A FĂCUT LEGAL!

3.Toate contribuțiile de campanie sunt declarate și controlate de AEP. Tuturor candidaților care au contribuit le-au fost returnate sumele de bani, conform legii, după ce Autoritatea Electorală Permanentă a făcut verificarea și a stabilit că finanțarea și cheltuirea sumelor de bani s-a făcut în mod corect și legal”, potrivit unui comunicat de presă al PNL Gorj.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com