Acuzaţie PNL: Aleșii locali ai PSD și ALDE din Tg-Jiu dovedesc, încă o dată, că se joacă de-a administrația, pe spatele târgujienilor.

PNL Gorj lansează acuzaţii dure la adresa PSD, anunţând că vrea să îşi retragă în Consiliul Local Târgu Jiu Hotărârile promovate împotriva depozitării  la Târgu Jiu a gunoiului adus de către Polaris din afara judeţului.

„După ce și-au trecut două proiecte de hotărâre în Consiliul Local al municipiului Tg-Jiu unde dețin o largă majoritate, PSD-iștii solicită acum, revocarea propriilor hotărâri. Este vorba despre proiectele privind restricționarea depozitării deșeurilor menajere din alte localități, în groapa ecologică de pe raza municipiului Tg-Jiu. Prin aceste hotărâri, consilierii târgujieni ai PSD și ALDE îi plăteau polițe politice, directorului SC Polaris, Luis Popa, membru PSD, dar îl puneau în dificultate și pe primarul liberal Marcel Romanescu.

Aproape două luni, august și septembrie 2017, scandalul gunoaielor a deschis jurnalele de știri, pentru că prin respectivele hotărâri, care au fost introduse pe ordinea de zi fără o analiză în comisiile de specialitate şi fără aviz de legalitate de la Departamentul Juridic, se modificau clauze prevăzute într-un contract comercial.

Mai mult decât atât, consilierii PSD și ALDE au forțat adoptarea hotărârilor, profitând de majoritatea pe care o dețin în Consiliul Local și ignorând atât observațiile juriștilor, cât și argumentele consilierilor liberali care s-au poziționat împotriva adoptării unei astfel de hotărâri. Totodată, șeful Polaris a avertizat consilierii PSD-ALDE că adoptarea celor două hotărâri inițiate de ei, vor determina probabil creșterea prețurilor percepute târgujienilor de către societatea de salubritate.

Au ignorat specialiștii, au ignorat târgujienii și-au trecut proiectele și s-au trezit în situația în care Instituția Prefectului le atrage atenția că hotărârile sunt considerate nelegale și vor fi atacate în instanța de Contencios-Administrativ, lucru care s-a și întâmplat.

Ca să continue teatrul absurdului, pe care cu talent îl joacă PSD-iștii la Tg-Jiu, viceprimarul PSD, Aurel Popescu, depune  în data de 16 ianuarie a.c., un alt proiect de hotărâre, prin care solicită să-și revoce propriile hotărâri, actele anexate la proiectul de revocare, fiind tocmai un referat de specialitate în care Direcția Juridică atrage atenția că proiectele de hotărâre au fost adoptate deși nu s-a respectat procedura, și adresa Serviciului de Verificare a Legalității din cadrul Prefecturii Gorj, prin care se atrage atenția că cele două hotărâri au fost atacate în instanță.

PNL Gorj face apel la consilierii care dețin majoritatea în Consiliul Local al Municipiului Tg-Jiu să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate în funcțiile pe care le dețin și să uzeze de majoritatea pe care o dețin pentru a adopta hotărâri în interesul târgujienilor, nu pentru a-și pansa, pe spatele târgujienilor,  orgoliile rănite”, potrivit unui comunicat de presă al PNL Gorj.

PSD Gorj nu a venit cu o replică la acuzaţiile liberalilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com