Activități sportive pentru nevăzători

În perioada 10 – 14.05.2022 a avut loc loc cursul de formare din cadrul proiectului “Sport Sense”, implementat de Asociația Scout Society, cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+Sport. Activitățile de formare au vizat dezvoltarea abilităților de organizare a evenimentelor sportive pentru persoane nevăzătoare.

La eveniment au participat câte opt lucrători de tineret din cadrul fiecărei țări partenere. SportSense implica 5 organizații din diferite țări, precum Budapest Association for International Sports din Ungaria, Mountain Sport Club Azot din Macedonia de Nord,  WSBINOZ din Polonia,  Asociația Scout Society din România și FAJUB din Portugalia.

Cursul de formare a fost punctul de legătura între vizita de studiu care a avut loc anterior în Ungaria, unde participanții au dobândit informații despre modul de lucru cu nevăzătorii, trecându-le prin propriul filtru. În cadrul cursului de formare au fost discutate toate informațiile dobândite în cadrul vizitei de studiu, iar ulterior a fost creat un proces de lucru prin care oricine, chiar dacă are sau nu experiență cu grupul țintă, să poată organiza un eveniment sportiv în comunitatea locală.

De asemenea, în cadrul evenimentului a fost discutat și ghidul elaborat în cadrul proiectului. Acesta conține o serie de metode lucru, de prevenire și de reducere a riscurilor, reguli de organizare a activităților, metode de bune practici dar și alte informații necesare organizării unui eveniment sportiv pentru persoanele nevăzătoare. Cei opt lucrători de tineret au participat și la elaborarea acestuia contribuind la realizarea unei importante resurse pentru persoanele din această categorie.

Amintim că scopul proiectului este de a crea o conexiune prin intermediul sportului între societate și comunitățile de persoane cu dizabilități de vedere.

Obiectivele proiectului sunt:

– implicarea în activități sportive a 100 de persoane cu dizabilități de vedere din România, Polonia, Ungaria, Portugalia și Macedonia de Nord;

– creșterea incluziunii sociale prin activități sportive pentru cel puțin 100 de persoane cu dizabilități de vedere din România, Polonia, Portugalia, Ungaria și Macedonia de Nord;

– crearea unui Ghid cu activități sportive care va putea fi utilizat de către orice altă organizație sau grup de inițiativă care dorește sa implementeze evenimente dedicate persoanelor cu deficiențe de vedere (acesta va fi disponibil și în varianta audio);

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com