Acţionarii încearcă să blocheze programele de disponibilizări colective de la CEO. Compania încheie anul 2017 cu un profit de 220 de milioane de lei.

Acţionarii Complexului Energtic Oltenia vor aproba la jumătatea lunii martie reducerea programului de disponibilizări colective de la 740 de persoane la 200 de persoane în 2018. În motivarea deciziei se aminteşte de deficitul de personal din anumite sectoare, prelungirea programului de lucru în 2017. Până în 2020 programele de disponibilizări colective de la Complexul Energetic Oltenia vor merge pe un minimum de 200 de concedieri. Se doreşte în fapt blocarea completă a concedierilor.

Disponibilizări de la 1 iunie

Cele 200 de disponibilizări colective vor avea loc de la 1 iunie 2018. Vor fi acordate şi salarii compensatorii. Numărul acestora va fi stabilit în urma negocierilor cu sindicatele. Va fi acordat anul acesta şi venit de completare şi indemnizaţia de şomaj aferentă. Va fi ultimul an când va fi posibilă acordarea venitului de completare. Acţionarii vor mai aproba blocarea închiderii unor cariere miniere, precum Poiana, Gârla, Husnicioare, tot din cauza nevoii crescute de cărbune. Potrivit documentelor CEO, profitul pe anul trecut va fi de 220 de milioane de lei brut. Mulţi angajaţi vor însă să plece anul acesta şi să beneficieze de venitul de completare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com