A uitat de cărbune: Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Corina Popescu, mizează pe oportunitățile oferite de Green Deal

Energetician de formație, fără să fi părăsit niciodată domeniul energetic, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, fost director general al Transelectrica, fost angajat al multinaționalelor E.On și OMV, Corina Popescu este directorul general al celui mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică din țară, Grupul Electrica, dar și unul dintre specialiștii din sistem care mizează pe Green Deal-ul European.

Este vorba de Planul Ecologic European care mizează pe zero emisii de noxe până în 2050. Corina Popescu punea pe vremuri problemele Complexului Energetic Oltenia pe masa de la Ministerul Energiei, iar acum vorbește de ecologizare și de oportunitățile oferite de Planul Ecologic European. Este și normal, pentru că a trecut pârleazul de la producătorii de energie la distribuitori și furnizori. Nu este primul caz de duplicitate. Adevărul este că nu mai există prea mulți fani ai energie pe cărbune, deși orice specialist o consideră baza Sistemului Energetic Național, în lipsa unor surse stabile de producere a energiei electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com